Råvaremangel:

Norske butikker sliter

Kulde og snø i Sør-Europa fører til mindre tilgang og prisøkning på grønnsaker i Norge.

FORBEHOLD: «Med forbehold om utsolgt grunnet råvaretilgang», står det under blant annet tomater i Menys nettbutikk mandag kveld. Foto: NTB
FORBEHOLD: «Med forbehold om utsolgt grunnet råvaretilgang», står det under blant annet tomater i Menys nettbutikk mandag kveld. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Supermarkedet Meny opplyser på sine nettsider at enkelte varer for tiden kan være utsolgt på grunn av råvaretilgang.

Pressesjef i Bama, Pia Gulbrandsen, bekrefter overfor Nettavisen at det har vært store klimautfordringer denne sesongen, og at de har mindre tilgang på tomater og paprika.

Mindre grønnsaker

- Først var det mye regn, så var det hetebølge gjennom sommeren, og i januar har det vært kaldere enn normalt, med minusgrader og snø i Spania og Marokko, sier hun til avisa.

Bama leverer frukt og grønnsaker til dagligvarebutikkene i Norgesgruppen og Rema 1000.

Gulbrandsen forteller også at det har vært utfordringer med brokkoli, blomkål og isbergsalat, men at det i Norge har gått fint, fordi produsentene har prioritert Bama. Det til tross for at Europa har hatt 30 til 40 prosent mindre av disse grønnsakene, ifølge Gulbrandsen.

Hun forklarer at værutfordringene påvirker tilbud og etterspørsel, og at nettopp det er årsaken til at prisene på både tomater, paprika, brokkoli og blomkål nå har steget markant.

Prisøkning

I Menys nettbutikk koster en kilo rød paprika nå 99 kroner. Tomater i løsvekt koster 39,90 kroner per kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer