Norske klesbutikker får stryk

Oversikten som gjør det lettere å velge etisk riktig.

Carlings og Cubus er blant flere butikker i Varner-Gruppen som får på grensen til stryk i Grønn Hverdags kartlegging. Foto: Tuva Moflag
Carlings og Cubus er blant flere butikker i Varner-Gruppen som får på grensen til stryk i Grønn Hverdags kartlegging. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som forbruker kan det være vanskelig å vite om klærne vi kjøper er produsert under forhold som er verdige for de ansatte og bærekraftige for naturen.

Er du opptatt hvordan klærne dine er produsert? En ny oversikt fra Grønn Hverdag gjør det enklere for forbrukerne å gjøre gode kjøp.

Kommentar: Er det prispresset som ødelegger utvalget i matbutikkene?

Bare to får grønt lys

Grønn Hverdag har stilt kjedene spørsmål innen tema som etiske kolleksjoner, samfunnsansvar, leverandørinformasjon, kjemikaliebruk, etiske retningslinjer, lønn og fagforeningsvirksomhet, dyrevelferd, kvalitet og materialbruk.

På bakgrunn av kartleggingen er det bare to klesmerker som får grønt lys av organisasjonen. Det svenske jeansmerket Nudie Jeans og det norske klesmerket Alpaca Society. Nudie Jeans har også fått beste karakter i internasjonale kartlegginger, og er rangert på topp av tjenesten Rank A Brand.

På grunnlag av en samlet vurdering har Grønn Hverdag plassert kleskjedene/-merkene i en av fire kategorier. Av 34 undersøkte aktører, er det hele 25 aktører som får stryk eller på grensen til stryk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer