Norske menn fornekter ereksjonsproblemer

Norske menn nekter å godta at de har ereksjonsproblemer, og verst er det for de rike, ifølge et legemiddelselskap.

Publisert
Sist oppdatert

Rike menn avstår heller fra sex enn å gjøre noe med det, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Levitra-produsentene Bayer Pharma og GlaxoSmithKline.

Undersøkelsen ble gjennomført via et web-panel med et representativt utvalg fikk svare anonymt og uten å snakke med en intervjuer.

På spørsmål om potensproblemer svarer sju av ti menn at det er utenkelig eller lite sannsynlig at de skal få potensproblemer. Bare seks prosent av de spurte oppgir at de har et potensproblem i dag.

Dette stemmer ikke med tidligere undersøkelser, som tyder på at omtrent halvparten av alle menn over 40 år opplever problemer med ereksjonen.

Lignende spørsmål ble stilt til kvinner, og det viser seg at de er mer realistiske til impotens enn mennene selv.

Én av fire kvinner har eller har hatt en mann med potensproblemer, og ytterligere én av tre mener sannsynligheten er stor for at de vil oppleve dette. Bare 0.6 prosent, altså én av 200 kvinner oppgir at de anser det som helt utenkelig.

Samtidig viser undersøkelsen at tabuet omkring temaet øker med inntekten. Nesten halvparten av mennene som deltok i undersøkelsen og som har en over gjennomsnittet høy inntekt svarer at de ved potensproblemer vil unngå seksuell kontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer