Norske menn: Vær forsiktig med å få barn!

Her er et råd til norske menn: Vær forsiktig med å få barn! Både privatøkonomisk og samværsmessig taper mannen dersom forholdet til kvinnen ryker. Nyere forskning viser også at kvinner med barn har bedre råd enn kvinner uten barn.

Publisert

Norske menn bør tenke seg om to ganger før de velger å gjøre kvinnen gravid. Nyere undersøkelser viser at økonomien til den av foreldrene som har hovedomsorgen og som mottar barnebidrag (90 prosent kvinner) gir et oppsving i privatøkonomien.

For menn er ofte statusen som "helgepappa" synonymt med minimalt samvær og markert dårligere privatøkonomi.

Mindre enn minstepensjonister

Svært mange skilte foreldre ender opp med mindre å rutte med enn minstepensjonistene. De som får den daglige omsorgen for barna, kommer klart best ut. Dette er de viktigste konklusjonene fra rapporten ”Levekår i barnefamilier etter skilsmisse” av Espen Bratberg og Sigve Tjøtta ved Stiftelsen for samfunns- og næringslivsforskning (SNF). Rapporten er utarbeidet med støtte fra Helse- og sosialdepartementet,

Bratberg og Tjøttas undersøkelse er ifølge Foreningen 2 Foreldre (F2F), den første norske undersøkelsen som har observert barns levekår hos begge foreldre etter skilsmisse. De har tatt hensyn til at begge foreldre har utgifter til barna - ut fra hvor stor andel av tiden barn av brutte samliv bor hos hver av foreldrene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.