Norske nettbutikker sier nei

I Norge finnes det en merkeordning for trygg og etisk korrekt handel på nettet. Problemet er bare at de norske nettbutikkene ikke "gidder å være med".

Publisert
Sist oppdatert

SikkerhetsNett

På selveste forbrukernes dag er det kanskje på sin plass å spørre om du har hørt om Nsafe.no?

Sannsynligheten er kanskje ikke så stor, selv om organisasjonen så absolutt har et godt formål. For Nsafe.no er nemlig en non-profit organisasjon som har til formål å sikre gode forbrukerrettigheter, korrekt behandling av persondata og sikre online-betalingssystemer - i nettbutikker vel og merke.

Organisasjonen er stiftet av blant annet Forbrukerrådet, og er i dag eid av Standard Norge.

Problemet er bare at det kun er 27 norske nettbutikker som er meldt på ordningen. Altså velger en svært liten andel av norske nettbutikker å "kvalitetssikre" seg selv.

Bedre i Danmark

Tar vi en tur over Skagerrak, får vi bevis for at slike ordninger kan være mye mer populære.

I Danmark har det såkaldte e-mærket nemlig hele 340 nettbutikker som medlemmer, og for tiden vurderes 122 andre i tillegg. Innen kort tid, kan altså antall butikker omfattet av e-mærket være oppimot 500.

E-mærket skal på samme måte som Nsafe skape forbrukertrygghet ved blant annet betaling, behandling av personopplysninger, når du oppgir mailadressen, garanti og avtaleinngåelse på nettet. Den skal være et kvalitetsstempel som viser forbrukeren at hjemmesiden jobber etter prinsipper som teknisk og etisk går ut over lovgivningens krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer