Norske pollenallergikere: Forbruk i verdenstoppen

Ferske tall fra legemiddelgrossisten NMD (Norsk Medisinal Depot) viser at norske pollenallergikere skyller ned pollentabletter i bøtter og spann - hele tre ganger så mange som danskene, godt over dobbelt så mange som finnene og 33 prosent flere enn svenskene.

Publisert

12 til 18 prosent av den norske befolkning er pollenallergikere. Situasjonen er omtrent den samme i de andre nordiske land. Men når det gjelder forbruk ligger norske pollenallergikere i en klasse for seg.

Elisabeth Eriksen ved NMDs statistikkavdeling foretok på oppfordring fra DinSide en sammenligning av forbruket i Finland, Sverige, Norge og Danmark med henblikk på den mest utbredte pollenmedisinen - de såkalte antihistamintablettene.

- Vår siste tilgjengelige statistikk er 1996-statistikken. Den viser at det i Norge ble omsatt 33,4 døgndoser per tusen innbyggere. I Danmark var tallet 11,2 døgndoser per tusen innbyggere, mens det i Sverige og Finland ble omsatt henholdsvis 21 og 14,3 døgndoser, forteller Eriksen.

Totalomsetningen øker

NMD fører også statistikk over totalforbruket av pollenmedisin i Norge. Oversikten over den mest populære medisinen - de såkalte antihistamintablettene, viser en økning i forbruk på 27 prosent fra 1992 til 1997. Mens norske apoteker i 1992 solgte 26 døgndoser per 1.000 innbyggere, var tilsvarende tall i 1997 33 døgndoser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer