NSB med gratis internett

I løpet av 2011 skal flere togstrekninger tilby gratis internett til alle ombord.

GRATIS INTERNETT: Det blir gratis internett til alle NSB-reisende - uansett hvilken vogn du sitter i. Foto: colourbox.com
GRATIS INTERNETT: Det blir gratis internett til alle NSB-reisende - uansett hvilken vogn du sitter i. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NSB møtte mye motgang i året som gikk, men nå kommer det en gladmelding til alle som pendler med tog, eller bare tar en tur på de mest trafikkerte strekningene: Det blir gratis internett for alle reisende i løpet av 2011.

- Jeg er glad for at vi med dette styrker konkurransefortrinnet for toget, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

Gjelder disse strekningene

Allerede i løpet av 2010 vil strekningene Oslo - Skien og Oslo - Lillehammer tilby gratis internett.

Og i løpet av 2011 skal Østfoldbanen, Dovrebanen, Sørlandsbanen og Bergensbanen kunne tilby det samme.

>>>Her får du også surfe gratis

Trådløst nett

Tilbudet om nettsurfing skal være gratis, og det er snakk om trådløs pålogging.

- Vi vet at det har vært et sterkt ønske å få gratis internett på tog, og derfor har vi besluttet at internett blir innført som en gratis tjeneste på de regionale togstrekningene, sier konsernsjef Einar Enger i en pressemelding fra NSB.

Beslutningen om å tilby kundene gratis internett kom etter at NSB fullførte et pilotprosjekt på strekningene Skien - Lillehammer.

- Vi har bestemt oss for at kundene på strekningen Skien-Lillehammer skal være de første som kan nyte godt av NSBs nye tilbud. Dette vil gjøre det mulig for pendlere å starte arbeidsdagen idet de går på toget, sier Enger.

Skal bli dekning i tunneller

Internett vil fortløpende bli installert på NSB Regiontog over hele landet i løpet av 2011.

Etter hvert som Jernbaneverket sikrer mobil- og bredbånddekning i tunneller rundt om i Norge, blir også kvaliteten på internett bedre i tiden fremover. Allerede i desember vil det første toget på Østfoldbanen også kunne tilby passasjerer gratis internettilgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer