Null hull med riktig teknikk

Selv om du pusser med børste og vann er det ikke sikkert at resultatet blir slik du vil. Slik bruker du tannbørsten for å få sunne tenner og null hull ved neste besøk hos tannlegen.

Publisert
Sist oppdatert

Riktig tannpuss kan være en vanskelig balansegang. Om du pusser for lite vil det danne seg plakk og kariesangrep, om du pusser for mye kan det skade tannkjøttet og slite ned emaljen på tennene.

Lettere trykkMye tyder på at mange blant oss bruker for mye kraft på børsten når vi pusser. Slitasje på tennene og tannkjøttet er et problem for mange som tar i for hardt ved kveldspussen. Dette problemet kan også oppstå som en kombinasjon av for høyt press og for stive hår i børsten.

Som sandpapirEn engelsk undersøkelse har vist at det perfekte trykket på børsten er på 150 gram. Undersøkelsen ble gjennomført over 16 måneder ved universitetet i Newcastle.

- Et lett press på børsten som tilsvarer 150 gram er effektivt for å fjerne plakk. Et høyere press gjør at tenne slipes ned som om de var pusset med sandpapir, og kan også ødelegge tannkjøttet, sier Peter Heasman ved Newcastle University.

Velg riktig utstyrTannlegene anbefaler å bruke tannbørster som er så myke som mulig. Elektriske tannbørster er et godt alternativ til den tradisjonelle og kan gi bedre tilgang til noen vanskelige steder i munnhulen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer