Null register = null forsikring

Småbåtregisteret legges ned, men forsikringsbransjen vil fortsatt ha deg i mappene sine. Vil du stå utenfor, kan du miste forsikringen.

Null register = null forsikring
Publisert
Sist oppdatert

Toll- og avgiftsdirektoratet vil drive småbåtregisteret ut 2003. Men da er det slutt.

Kritikken mot småbåtregisteret var enorm da byråkratene etablerte ordningen i 1995. Men nå som registeret skal avvikles, har hylekoret startet. Forsikringsselskapene ser nemlig mange fordeler med å ha et slikt register.

Dette er fordeler også du som båteier vil dra nytte av - men vær også forberedt på å ta din del av regningen for driften av registeret. Hvis du ikke vil være med å dra lasset, kan du bli nektet forsikring på båten.

Krav om registrering

Dette kommer fram i en pressemelding fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

- Skal du forsikre båten din mot tyveri, må den ha gyldig registrering. FNH anbefaler nå forsikringsselskapene å innføre krav om gyldig registrering av fritidsbåter i sine forsikringsvilkår, heter det fra FNH.

Går det som FNH ønsker, vil de aller fleste fritidsbåtene fortsatt være registrert. Uten en tvungen registrering vil antall registrerte båter avta raskt - til stor ulempe for båteierne, båtforeningene, marinaene, Redningsselskapet, politiet, Tollvesenet og forsikringsselskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer