Nw York opp, Asia videre ned

Europeiske børser var litt sterkere torsdag, men Oslo falt videre. Dow Jones sluttet opp 1,3 prosent, men i Asia forsatte en svak utvikling. Tokyo var omtrent flatt, men Hang Seng-indeksen i Hong Kong falt igjen over tre prosent.

I utlandets vold.
I utlandets vold. Vis mer
Publisert

DinSide skrev i slutten av forrige uke at bunnen kunne være nær for norske aksjekurser. Man kunne gå inn i markedet igjen denne uken om uroen på de internasjonale børsene avtok. Men uroen har ikke avtatt. De asiatiske og europeiske børsene har falt uken sett under ett, mens uroen nå har avtatt kraftig i New York. Dow Jones-indeksen er ikke ned, uken sett under ett.

Sterkt svingende kurser tolkes som risiko av markedsaktørene. Og risiko vil de ha betalt for. Om svingningene øker uten at selskapenes inntjening endres, må kursene ned for at investerene skal få den prosentvise risikopremie de ønsker. Sterke svingninger i seg selv er altså ikke noe godt tegn.

Ved børsslutt i Tokyo tirsdag var selskapene i Nikkei 225-indeksen ned 1,84%. Men onsdag morgen (i Europa) roet Tokyo-børsen seg igjen, og endte til slutt ned bare 0,18%.

Tokyo har falt rundt syv prosent siden midten av juli, men har stadig 6-7% igjen til sitt bunnivå i juni.

Vi skrev tirsdag morgen at det ikke var tvil om at denne runden med ny Asia-uro vil påvirke de europeiske børsene igår også og overskygge lokale forhold. Men vi hadde ikke forutsett en så stygg utvikling som den Oslo børs skulle gjennomgå. Ved børsslutt var totalindeksen ned 3,5 prosent!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer