Hjemmekontor og corona

Ny anbefaling for bruk av hjemmekontor

Helsedirektoratet vil denne uka gi regjeringen en ny anbefaling om bruk av hjemmekontor - som vil avgjøre om flere kan dra tilbake på jobb.

PÅ HJEMMEKONTOR: Denne uka vil Helsedirektoratet gi regjeringen nye vurderinger om bruken av hjemmekontor. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix
PÅ HJEMMEKONTOR: Denne uka vil Helsedirektoratet gi regjeringen nye vurderinger om bruken av hjemmekontor. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med nedstengingen av samfunnet i mars, da coronasmitte for alvor ble et tema i Norge, innebar dette blant annet at svært mange arbeidstakere måtte jobbe hjemmefra.

Nå åpnes det stadig mer opp på en rekke områder - og denne uka kan det komme en ny vurdering på bruken av hjemmekontor, ifølge Heledirektoratet.

Må få hjulene i gang

Da regjeringen 7. mai la fram hvordan man gradvis skulle gå tilbake til en mer normal hverdag, var anbefalingen derimot om fortsatt bruk av hjemmekontor, ikke minst for ansatte som er avhengige av offentlig transport, spesielt for Oslo-området og andre byer med press på kollektivtrafikken i rushtiden.

Næringsminister Iselin Nybø hadde forrige uke et møte blant annet med arbeidsgiverorganisasjonen NHO og landets ordførere om bruken av hjemmekontor og hvordan flere kan komme tilbake i jobb. NHO har tidligere i mai slått alarm om den storstilte bruken av hjemmekontor. Hun uttalte i den forbindelse til Dinside at det er viktig at flere på sikt får mulighet til å komme tilbake på kontoret for å få tilbake hverdagen.

- Det å komme tilbake på kontoret og arbeidsplassen er en viktig del av det å få hjulene i gang når vi nå gradvis og kontrollert gjenåpner samfunnet, sier Nybø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer