Gjeldsregister

Ny app tilbyr enkel kredittkort-oppsigelse

På under én måned har 10.000 kredittkort blitt sagt opp via ny, gratis app.

FULL KONTROLL: Appen Horde lar deg logge inn hos Gjeldsregisteret og hente ut gjeldsdataene dine, for å så vise den til deg dem i appen, hvor du også kan si opp kredittkort med et par tastetrykk. Illustrasjonsfoto: Horde.
FULL KONTROLL: Appen Horde lar deg logge inn hos Gjeldsregisteret og hente ut gjeldsdataene dine, for å så vise den til deg dem i appen, hvor du også kan si opp kredittkort med et par tastetrykk. Illustrasjonsfoto: Horde. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at gjeldsregistrene ble satt i drift, har flere forbrukere og finansforetak fått bedre oversikt over usikret gjeld.

I kjølvannet av at registrene kom i gang, ble appen Horde lansert. Denne appen, som er gratis, lar deg som bruker logge inn hos Gjeldsregisteret og henter ut dine gjeldsdata, for å så vise dem til deg i appen.

Videre kan du også si opp unødvendige kredittkort ved hjelp av et par tastetrykk direkte i appen.

På et par måneder har Horde fått 13.000 brukere, og det er sagt opp over 10.000 kredittkort på under én måned.

- Vi ønsket å bygge et forbrukerverktøy som skal gjøre den økonomiske hverdagen lettere for folk flest, altså en plattform som gir oversikt og kontroll uavhengig av hvilken bank du har. Dette er nå mulig via PSD2-direktivet som gikk live i høst, sier Alf Gunnar Andersen i Horde til Dinside.no.

Sikkerhet i forsetet

Andersen påpeker videre at sikkerhet er viktig for appen. Derfor er den bygget slik at gjeldsinformasjonen kun lagres lokalt på telefonen din, og kan kun låses opp med FaceID, fingeravtrykk eller PIN-kode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer