Ny bank på tre minutter

Så enkelt at du ikke har noen unnskyldning.

Det går så fort å bytte bank at du kan gjøre det mens du har noen minutter å slå i hjel. Hvis du har med deg kodebrikken, da.  Foto: Berit B. Njarga
Det går så fort å bytte bank at du kan gjøre det mens du har noen minutter å slå i hjel. Hvis du har med deg kodebrikken, da. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om noen flere nordmenn byttet i 2012 enn året før, er de fleste av oss ganske slappe med å bytte bank. Hvorfor har det seg at vi er så trofaste mot banken, når vi taper tusenlapper på det?

Vi har sjekket hvor lett det er å bli kunde i to av landets mest populære banker.

Les også: Banken er den nye partyfikseren

Tar tre minutter

Skandiabanken holder det de lover. Det tar om lag tre minutter å gå gjennom prosessen for å bli kunde. Man signerer dokumentene elektronisk med Bank ID. Deretter blir man logget rett inn i nettbanken og kan starte jobben med å opprette konti.

Klar, ferdig, gå: Det går like fort å bli kunde hos begge bankene. Foto: Berit B. Njarga
Klar, ferdig, gå: Det går like fort å bli kunde hos begge bankene. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Prosessen med å bli kunde hos en ny bank kan fullføres med Bank-ID-brikken du allerede har fra din eksisterende bankforbindelse.

Les også: Jørgen Jacobsen synes Bank-ID er helt grusomt

Hos DNB er det like enkelt å opprette et kundeforhold med selvbetjening på nettet. Det tar bare noen minutter å gå gjennom prosessen her også. Avtaledokumenter signeres med Bank-ID og man kan ta i bruk nettbanken umiddelbart. Et brukskontonummer genereres også automatisk. Siden denne journalisten allerede hadde en konto i DNB-systemet (barnetrygdkonto – etterlevning fra Postbanken) ble dermed denne kontoen synlig under hovedoversikten i nettbanken.

Les også: DNB lanserer morsom sparing

Bankkort

Bankkort bestiller du direkte i nettbanken hos både Skandiabanken og DNB. Aller enklest er det hos Skandiabanken. Det er fordi Skandiabanken kjører et rendyrket konsept der alle får samme vilkår. De har ingen kundeprogrammer, og bankkort med Visa koster 250 kroner per år. Ferdig snakket.

Hos DNB kan du bestille kort separat eller bestille kort som del av en kundepakke. Hva dette koster er ikke lett tilgjengelig informasjon i menyen hvor man bestiller kort og velger pakke. Vi tar derfor kontakt med kundeservice på chat og får rask hjelp med lenke til prisliste. Prislisten ligger altså som en lenke i noen av menypunktene, men prisen burde ha vært lett tilgjengelig sammen med informasjon om pakkene.

Blir du kunde i DNB anbefales det sterkt at du velger en pakke med en gang. Ikke bestill bare kortet til å begynne med. Da blir nemlig årsavgiften og bruken dyrere. Velger du LEVE-pakken hos DNB koster Visa-kortet 275 kroner i året. Uten pakke blir prisen 300 kroner.

Les også: Får 100.000 i månedslønn for sommerjobben

Bilde på kortet

Merk at når du bestiller bankkort i nettbanken er det ikke mulig å få bankkort med bilde. Dette gjelder både DNB og Skandiabanken. Hos DNB er det imidlertid mulig å få kort med bilde ved bestilling i en av filialene.

Dette skriver DNB om kort med legitimasjon på sine nettsider:
Ønsker du Visa-kort med legitimasjon (signatur og bilde)? Du må legitimere deg med pass for å få Visa-kort med legitimasjon. Hvis du ikke allerede har et slikt kort hos oss, må du bestille dette kortet på et av våre kontorer. Husk å ta med pass. Vi trenger også et bilde av deg, men dette kan du ordne på kontoret.

Det har tidligere vært spekulert i at bankene skal slutte å utstede bankkort som også er legitimasjon. Nå ser det imidlertid ut til at bankene har snudd.

– Ut fra en helhetsvurdering har banknæringen valgt å videreføre regelverket for bankkort med bilde. Det er opp til hver enkelt bank om den vil tilby Bankkort med bilde til sine kunder i henhold til dette regelverket. Bankkort med bilde vil fortsatt være et gjensidig akseptert legitimasjonsdokument mellom banker, forklarer Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge til DinSide.

Det er altså enkelt å bli kunde hos både DNB og Skandiabanken. Men hvor gode er de egentlig? Vi skal se nærmere på teknisk funksjonalitet, pris og service. Følg med for DinSides vurdering av de to bankene.

Flere ferske saker fra DinSide Økonomi finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer