Ny bank på tre minutter

Så enkelt at du ikke har noen unnskyldning.

Det går så fort å bytte bank at du kan gjøre det mens du har noen minutter å slå i hjel. Hvis du har med deg kodebrikken, da.  Foto: Berit B. Njarga
Det går så fort å bytte bank at du kan gjøre det mens du har noen minutter å slå i hjel. Hvis du har med deg kodebrikken, da. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om noen flere nordmenn byttet i 2012 enn året før, er de fleste av oss ganske slappe med å bytte bank. Hvorfor har det seg at vi er så trofaste mot banken, når vi taper tusenlapper på det?

Vi har sjekket hvor lett det er å bli kunde i to av landets mest populære banker.

Les også: Banken er den nye partyfikseren

Tar tre minutter

Skandiabanken holder det de lover. Det tar om lag tre minutter å gå gjennom prosessen for å bli kunde. Man signerer dokumentene elektronisk med Bank ID. Deretter blir man logget rett inn i nettbanken og kan starte jobben med å opprette konti.

Prosessen med å bli kunde hos en ny bank kan fullføres med Bank-ID-brikken du allerede har fra din eksisterende bankforbindelse.

Les også: Jørgen Jacobsen synes Bank-ID er helt grusomt

Hos DNB er det like enkelt å opprette et kundeforhold med selvbetjening på nettet. Det tar bare noen minutter å gå gjennom prosessen her også. Avtaledokumenter signeres med Bank-ID og man kan ta i bruk nettbanken umiddelbart. Et brukskontonummer genereres også automatisk. Siden denne journalisten allerede hadde en konto i DNB-systemet (barnetrygdkonto – etterlevning fra Postbanken) ble dermed denne kontoen synlig under hovedoversikten i nettbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer