Ny bankløsning gjør at pengene overføres umiddelbart

Nå rulles det ut en ny bankløsning som skal sørge for at kundene kan overføre og motta penger umiddelbart, uten forsinkelsene som er der i dag.

I SANNTID: Snart blir det slutt på fem bankoverføringer per dag - i løpet av det neste halvåret skal Nets komme med en løsning som gir overføring i sanntid mellom banker. Foto: Thomas Brun / NTB Scanpix
I SANNTID: Snart blir det slutt på fem bankoverføringer per dag - i løpet av det neste halvåret skal Nets komme med en løsning som gir overføring i sanntid mellom banker. Foto: Thomas Brun / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag skal bankene gjøre opp for seg før mottakeren får pengene inn på konto, men avregningen mellom bankene utføres bare fem ganger i løpet av døgnet på alle virkedager. Det gjør at overføringer av større beløp eller på helligdager kan ta tid.

Nå skriver E24 at en ny løsning betalingsformidleren Nets har laget på oppdrag fra bank- og finansnæringens infrastrukturselskap, Bits, og Norges Bank, skal gjøre at pengene overføres umiddelbart. Løsningen blir tilgjengelig i løpet av det neste halvåret.

Med den nye løsningen skjer oppgjøret mellom bankene i sanntid.

– Dette er et stort steg mot en betalingsinfrastruktur i Norge som svarer på kundenes forventninger om betalinger i realtid, sier daglig leder i Bits, Eivind Gjemdal i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer