Dokumentasjon ved boligsalg i 2022

Ny boliglov:
Kan bore hull i veggen din

Det er flere fallgruver for de som skal selge bolig uten tilstrekkelig dokumentasjon, men megler mener ærlige boligselgere ikke har grunn til å være mer bekymret for salget med ny boliglov.

KAN BLI DYRERE: Strengere krav til boligselger kan gi noe høye pris på tilstandsrapporten enn tidligere, men en rapport med god dokumentasjon vil ofte være en billig forsikring mot kjedelige konflikter og erstatningskrav. Foto: NTB
KAN BLI DYRERE: Strengere krav til boligselger kan gi noe høye pris på tilstandsrapporten enn tidligere, men en rapport med god dokumentasjon vil ofte være en billig forsikring mot kjedelige konflikter og erstatningskrav. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som himmelen eksploderte med nyttårsraketter, trådte også den nye boligloven med tilhørende forskrift i kraft.

Nå stilles det strengere krav til opplysningene fra boligselger, og kjøperne må på sin side sette seg inn i all informasjonen de får om boligen før de «slår til».

Men hvilken dokumentasjon må selgerne legge fram, hvor langt tilbake i tid må de dokumentere arbeid i boligen og hva kan konsekvensene av feil og mangler få for salgssummen?

Dette må boligselger dokumetere

Daniel Helgesen, administrerende direktør i Norsk Takst, forteller at bygningssakkyndig vil spørre om boligeier kjenner til arbeid gjort i boligen, og boligeier må opplyse om arbeid utført av fagfolk.

- Dette gjelder alt som er gjort av reparasjoner, vedlikehold, installasjoner, ombygging eller lignende, sier Helgesen til DinSide.

Det er i mange tilfeller helt i orden å gjøre arbeider på boligen selv, men noe arbeid bør kun utføres av faglærte. Dette gjelder for eksempel dersom det skal legges varmekabler på badegulv, utføres arbeid med rør som står med vanntrykk og elektrisk arbeid, ifølge Helgesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer