Spare til bolig

Ny BSU-kalkulator hjelper deg å nå sparemålet

Husk at et halvt prosentpoeng i rente fort kan gjøre en forskjell på tusenvis av kroner fra BSU-kontoen opprettes til den er full.

SPARING: Med denne nye BSU-kalkulatoren kan du finne ut hvor mye du må spare i måneden for å nå målet ditt om ønsket egenkapital. Foto: Eilin Lindvoll.
SPARING: Med denne nye BSU-kalkulatoren kan du finne ut hvor mye du må spare i måneden for å nå målet ditt om ønsket egenkapital. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Mange drømmer om egen bolig, og å spare via bankenes boligsparing for unge (BSU) er et godt alternativ.

Nå har Huseiernes Landsforbund lansert det de omtaler som «landets råeste BSU- kalkulator». I den kan du plotte inn alder, hvor lenge du vil spare, hvor mye du har på kontoen, hvilken rente du har og hva du ønsker å ha i egenkapital når du skal kjøpe bolig.

Kalkulatoren gir deg svar på hvor mye du må spare i måneden for å nå sparemålet ditt, samt hvor mye du får i skattefordel per måned og gjennom hele spareperioden.

Følg med på renten

Som sagt skriver du inn BSU-renten i din bank, men kalkulatoren er også koblet opp mot Finansportalen, slik at du kan få opp det beste rentealternativet.

Husk at kun et halvt prosentpoeng i rente kan fort gjør en forskjell på tusenvis av kroner fra kontoen opprettes til den er full.

- BSU-renten er svært høy hvis du sammenlikner med ordinære spare- og innskuddsrenter. Dermed er dette en lønnsom konto hvis du klarer å sette av penger månedlig, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund i en pressemelding.

Du kan likevel gjøre det lurt i å følge med på renten. Et søk på Finansportalen viser at det skiller 1,25 prosentpoeng i BSU-rente mellom bankene.

NY KALKULATOR: Slik ser Huseiernes Landsforbunds nye BSU-kalkulator ut. Den skal hjelpe unge å spare til bolig på en lettere måte. Foto: skjermdump.
NY KALKULATOR: Slik ser Huseiernes Landsforbunds nye BSU-kalkulator ut. Den skal hjelpe unge å spare til bolig på en lettere måte. Foto: skjermdump. Vis mer

I tillegg er det noen banker som kutter renten når du runder 34 år, som er aldersgrensen for boligsparekontoen. Dette gjorde DNB først, og kort tid etter valgte Nordea å gjøre det samme.

Det finnes, imidlertid, banker som ikke endrer BSU-renten, og du bør flytte pengene over til en av disse når du er over 34 år, råder Elisabeth Realfsen.

Rentene på BSU-kontoen din inngår nemlig i den bokførte saldoen. Fram til du er 34 år, må alt av renter og innskudd brukes på bolig, mens rentene du får etter denne alderen kan brukes til hva du vil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer