Spare til bolig

Ny BSU-kalkulator hjelper deg å nå sparemålet

Husk at et halvt prosentpoeng i rente fort kan gjøre en forskjell på tusenvis av kroner fra BSU-kontoen opprettes til den er full.

SPARING: Med denne nye BSU-kalkulatoren kan du finne ut hvor mye du må spare i måneden for å nå målet ditt om ønsket egenkapital. Foto: Eilin Lindvoll.
SPARING: Med denne nye BSU-kalkulatoren kan du finne ut hvor mye du må spare i måneden for å nå målet ditt om ønsket egenkapital. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Mange drømmer om egen bolig, og å spare via bankenes boligsparing for unge (BSU) er et godt alternativ.

Nå har Huseiernes Landsforbund lansert det de omtaler som «landets råeste BSU- kalkulator». I den kan du plotte inn alder, hvor lenge du vil spare, hvor mye du har på kontoen, hvilken rente du har og hva du ønsker å ha i egenkapital når du skal kjøpe bolig.

Kalkulatoren gir deg svar på hvor mye du må spare i måneden for å nå sparemålet ditt, samt hvor mye du får i skattefordel per måned og gjennom hele spareperioden.

Følg med på renten

Som sagt skriver du inn BSU-renten i din bank, men kalkulatoren er også koblet opp mot Finansportalen, slik at du kan få opp det beste rentealternativet.

Husk at kun et halvt prosentpoeng i rente kan fort gjør en forskjell på tusenvis av kroner fra kontoen opprettes til den er full.

- BSU-renten er svært høy hvis du sammenlikner med ordinære spare- og innskuddsrenter. Dermed er dette en lønnsom konto hvis du klarer å sette av penger månedlig, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer