Ny Clas Ohlson-katalog: Høydepunktene

Clas Ohlson-katalogen for høsten og vinteren 2009-2010 kan friste med hele 2.000 nyheter. Vi har kikket på noen av dem.

Den nye Clas Ohlson-katalogen har etter vårt syn en kjedelig forside. På innsiden derimot, fant vi mye morsomt.
ILLUSTRASJON: Per Ervland
Den nye Clas Ohlson-katalogen har etter vårt syn en kjedelig forside. På innsiden derimot, fant vi mye morsomt.
ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tirsdag tok vi en titt på den nye Biltema-katalogen - og neste uke står Jula-katalogen for tur. I dag er det imidlertid den 610 sider store Clas Ohlson-katalogen som står i fokus.

Det første som kan sies, er at vi lot oss overraske over katalogens forside, der både mennesker, priser og farger glimrer med sitt fravær. Baksiden domineres fullstendig av lyspærer. Katalogens omslag gjenspeiler på ingen måte det enorme og varierte produktutvalget man finner inne i katalogen og vi opplever derfor årets katalog som en av de minst fristende på lenge.

2.000 nyheter

Mens Biltema nøyde seg med 1.100 nyheter, slår Clas Ohlson til med nesten dobbelt så mange. Det betyr at vi ikke har noen som helst mulighet til å gi deg en fullverdig gjennomgang av dem alle. I stedet nøyer vi oss også denne gangen med en sveip innom produktnyheter som i våre øyne fremstår som spesielt rimelige, nyttige, sære eller morsomme.

- Dette kjøper du IKKE på Clas Ohlson

Badekar-kos

Ny Clas Ohlson-katalog: Høydepunktene


Og la oss starte med noen morsomme. I den nye katalogen fant vi nemlig et såkalt badekarbrett (198). Denne metallkonstruksjonen må fremstå som en drøm for den som er glad i å tilbringe late timer i badekaret. Her finner man nemlig holdere for både bøker, vinglass og lysestaker.

Eller hva med en varmerulle (698)? Denne boksesekk-aktige puten produserer 100 watt varme og skal visstnok stimulere "blodsirkulasjonen i spente muskelområder". Disse to produktene er forøvrig gode eksempler på at Clas Ohlson i langt sterkere grad enn sine landsmenn Biltema og Jula prioriterer kvinner i sitt produktsortiment. Dette faktum gjenspeiles også i butikkene, som er lysere, ryddigere og mer delikate enn de røffe, enkle og ofte uoversiktlige og rotete Biltema- og Jula-butikkene.

På kjøkkenet

Ny Clas Ohlson-katalog: Høydepunktene


Clas Ohlson er også trekløverets sterkeste på kjøkken-relaterte produkter. I den nye katalogen finner vi blant annet en ny sitruspresse (349), en råsaftsentrifuge (498), en steinmorter (198) og en frityrkoker (498). Vi bet oss også merke i en artig konstruksjon som visstnok skal evne å skrelle, skive og fjerne kjernen fra et eple samtidig (198). Den som er glad i stek bør også merke seg de nye silikonsnørene (69). De seks snørene skal tåle temperaturer fra minus 60 til pluss 230 grader, kan maskinvaskes og skal være både lette å feste og fjerne fra kjøttet.

Nupper og farger

Clas Ohlson introduserer nå også en batteridrevet coline (Clas Ohlsons eget merke) nuppefjerner (98). Dette produktet kan vel faktisk klassifiseres som miljøvennlig, i hvert fall hvis det fører til at nuppete klesplagg ikke kastes, men i stedet shines opp og brukes flere ganger. Det samme kan vel muligens sies om det nye tekstilfarge-sortimentet (89) som finnes i fargene hvit, sort, blå, brun, kirsebær, lime og grå.

Og når vi først er inne på miljø, kan vi nevne den nye Eco musematten (29) som visstnok stort sett er laget av gjenvunnet materiale.

Gode på sikkerhet

Ny Clas Ohlson-katalog: Høydepunktene


Clas Ohlson har "alltid" vært gode på elektriske duppeditter og viderefører denne tradisjonen i årets katalog. Vi bet oss blant annet merke i en skyggelue med LED-lys (49) og en glassbruddalarm (98). Sistnevnte monteres med dobbeltsidig teip på vinduer og glassdører og avgir et "kraftig signal" hvis vinduet knuses eller utsettes for vibrasjoner. Smart.

Clas Ohlson har forøvrig et voldsomt produktutvalg når det kommer til alarmer og personlig sikkerhet. En annen nyhet er en dørvakt (198), som kan spille av en innspilt melding når en person passerer den. Den som virkelig er opptatt av sikkerhet - og er villig til å betale for det - bør også ta seg en titt på den nye digitale video-opptakeren (3.498) som ledsages av hele fire fargekameraer. Om ønskelig kan opptakeren lagre alt som skjer, alternativt koble seg inn når et av kameraene detekterer bevegelse. Harddisk må kjøpes i tillegg.

Morsomt kamera

En annen artig nyhet er det nye inspeksjonskameraet (398). På tuppen av en 65 centimeter lang bøyelig arm finner man et fargekamera støttet av lysdioder og en magnet. Genial for å undersøke utilgjengelige steder og eventuelt finne gjenstander som har forsvunnet der. To meter lang USB-kabel følger med.

Eller hva med wake-up light fra Philips (898). Skal ifølge Clas Ohlson vekke deg på en myk og behagelig måte.

Fallsikring og øyeskyll

Ny Clas Ohlson-katalog: Høydepunktene


Nytt av året er også en anti-nakkeslangpute (498) som monteres på bilens eksisterende hodestøtte. Den sørger for kortere avstand til hodestøtten og mindre brutalt møte med denne ved påkjørsel bakfra. Spesielt aktuell for den som har eldre bil med hard hodestøtte og/eller stor avstand mellom denne og bakhodet.

Har du et høyt hus med behov for inspeksjon av takrenner eller et nytt malingstrøk? Spesielt billig er det ikke, men Clas Ohlson introduserer uansett et nytt fallsikring-sett med 10 meter forankringsline (1.498).

Når vi først er inne på helse og sikkerhet, kan vi også nevne det nye førstehjelpssettet (198), den nye øyeskylle-koppen (49), refleksjakken (198) og reisestrømpene (119). Sistnevnte skal motvirke hovne føtter.

Barn og babyer

Ny Clas Ohlson-katalog: Høydepunktene


Clas Ohlson har også et relativt stort utvalg av produkter rettet mot barn. Blant nyhetene i denne katalogen er to bokser inneholdende en piratklokke for gutter og en hjerteklokke for jenter (149). Mange småjenter vil nok også falle for det nye kaffeserviset med Hello Kitty-motiver (98). I år er også Stigas babyakebrett (198) på plass hos Clas Ohlson.

Og apropos babyer. Vi kan ikke garantere for kvaliteten, men prisen er det i hvert fall ikke noe å si på når det gjelder den nye babycallingen (249) som skal ha 50 meter rekkevidde, to kanaler og justerbar lydfølsomhet.

Vakuum og bobleplast

Er du klar over hvor mye plass du kan spare i boden ved å vakuumpakke dyner, soveposer og lignende? På side 59 i den nye katalogen fant vi to tilsynelatende geniale produkter (89 og 129) for innpakking av nettopp slike plasskrevende ting, med eget hull for tilkobling av støvsuger.

Er du blant dem som bare må kneppe hull på alle boblene i enhver bobleplast du kommer over? Da bør du holde deg langt unna Clas Ohlsons nye bobleplast-rull (69). Riktignok er den bare 30 centimeter bred. Til gjengjeld er den 20 meter lang.

Benkslipemaskin og iPhone-futteral

Ny Clas Ohlson-katalog: Høydepunktene


Clas Ohlson har et bredt utvalg av både klassisk og elektrisk verktøy. Blant årets nyheter er en elektrisk tapetfjerner (298), en rimelig benkslipemaskin (198), et startsett inneholdende lim- og stiftepistol (98), en avstandsmåler med stenderdetektor (398) (obs: ultralyd, ikke laser) og en ny og rimeligere fuktmåler (498). I den nye katalogen finner vi også to byggtørkere (498 og 598) og en 200-watts kuldevakt (149). Sistnevnte egner seg for hytter, drivhus, pumpehus, matkjellere og så videre, der målet kun er å unngå frost.

Vi fant også en ny syvtoms fotoramme (498), en trådløs fjernkontroll for Wii (298), vridbart veggfeste for store flatskjermer (798), et silikonfutteral for iPhone (79), en telefon med kjempetaster for svaksynte (198), en børste for LP-plater (98), headset fra Koss (298) og en adapter fra ordinær- til mini-HDMI (129).

Harry tuja

Ny Clas Ohlson-katalog: Høydepunktene


I våre øyne er plasttujaen med LED-belysning (179) blant de minst nyttige produktnyhetene i den nye katalogen. Vi bet oss også merke i en ny sensorstyrt vegglampe ment for sparepærer (398). Vår erfaring med sparepærer er at de tenner så tregt at denne nyheten virker nærmest meningsløs. Vi merker oss også at Clas Ohlson øker sitt lamineringsmaskin-sortiment fra ett til tre alternativer (398 og 449) og at den nye katalogen inneholder to luftsenger (598 og 798), begge med innebygde elektriske pumper som både fyller og tømmer madrassen.

Det meste på plass

Vi har snakket med Clas Ohlson, som kan fortelle at de aller fleste produktnyhetene allerede er på plass i de ulike varehusene og på internettsidene.

Følg med, i neste uke kikker vi nærmere på den nye katalogen til nylig Norges-etablerte Jula.

Kilde: Clas Ohlson

Les også:

  • Ny Biltema-katalog: Spennende nyheter
  • De nye laserverktøyene: Full oversikt
  • Satte opp prisen - doblet salget

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer