Prøvesmakt:

Ny Coca-Cola: - Som en drøm?

Den nye Coca-Cola-boksen pirrer nysgjerrigheten. Men hva smaker den? Og er det godt? Vi har testet.

BRUSTEST: Vi har fått gleden av å smake på en helt ny Coca-Cola, nemlig den tredje i Coca-Colas limited edition-varianter, Dreamworld. I den anledning vi har fått hjelp av en bukett brusinteresserte kollegaer, og meningene er delte! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De neste par ukene vil flere hundre nye produkter finne veien i butikkhyllene. Blant dem, Dreamworld, den tredje i Coca-Colas limited edition-varianter.

Tidligere varianter i serien er Intergalactic og Marshmello. Sistnevnte er det kanskje liten tvil om hva smaker, men hva smaker drømmer? Og smaker dine drømmer det samme som mine? Vi har fått hjelp av en bukett brusinteresserte kollegaer, og meningene er delte, ikke bare når det kommer til hva den lukter og smaker, men om det er godt.

Dommen varierer fra smak av Pez-drops, Love hearts og tropisk til «kvalmende», og «dårlig julebrus». Det samme gjelder terningene, men det overveldende flertallet lander på en toer på terningen.

- Coca-Cola, hold dere til det dere kan, ikke sånne crazy ting.

- Kjøp heller vanlig Coca-Cola.

Se alle reaksjonene i videoen over.

Coca-Cola Dreamworld kommer som 250 ml bokser i utvalgte butikker, kiosker og bensinstasjoner fra midten av september.

En tropisk drøm?

I Norge er det bare sukkerfri Dreamworld som lanseres, mens i USA finnes den også i originalversjon. Den hylles av en av Norges største bruskjennere, Anders Kranmo Smestad, kanskje bedre kjent som rapperen Oral Bee.

- Coca-Cola Dreamworld er en herlig miks av klassisk Coca-Cola-smak og mango-smak. Så noen som kommenterte på nettet at den også skulle smake fersken, men personlig smakte jeg bare mango, sier Smestad til DinSide.

BRUSKJENNEREN: Anders Smestad, aka Oral Bee, rapper om brus, blogger om brus, og ga ut Brusboka et par år tilbake. Foto: Elisabeth Dalseg
BRUSKJENNEREN: Anders Smestad, aka Oral Bee, rapper om brus, blogger om brus, og ga ut Brusboka et par år tilbake. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Smestad viser til at mango har vært den store trend-smaken i brusbransjen de siste åra, for eksempel Pepsi Mango, Oskar Syltes Mango-brus, Mountain Dew Baja Mango Gem, og O. Mathisens Jalla Mango. Mango og andre tropiske smaker har også tatt av i voksenbrus, og de siste åras lanseringer har vært preget av mango- eller tropisk øl.

- Designet på boksen til Coca-Cola er også kult - med drømmereferanser og sommerlig look. Coke Dreamworld smaker og ser ut som en god drøm!

Bare sukkerfritt

Smestad presiserer at han bare uttaler seg om originalversjonen, altså den med sukker. Han har selv ikke smakt på den sukkerfrie da han unngår lettbrus for enhver pris.

Ifølge Inger Marie Ingdahl, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola, er det bare lettbrusen som lanseres i Norge.

- Vi introduserer bare en sukkerfri variant her i Norge, og i resten av Europa. Coca-Cola jobber aktivt for å redusere mengden sukker i porteføljen, og de siste åra har 80 % av våre nyheter vært innenfor sukkerfritt, skriver hun i en e-post til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer