Norge først ut i ny satsing:

Ny drikkeemballasje skal spare miljøet

Kan spare naturen for 170 tonn plast årlig

NY EMBALLASJE: Fra høsten vil sekspakningene med Carlsberg selges uten plastemballasje rundt boksene. Foto: nyebilder.no
NY EMBALLASJE: Fra høsten vil sekspakningene med Carlsberg selges uten plastemballasje rundt boksene. Foto: nyebilder.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er sammen med Storbritannia første land ut med en helt ny måte å lage drikkeemballasje på.

Det er Carlsberg, verdens tredje største bryggeri, som introduserer den nye emballasjen som de mener vil spare naturen for enorme mengder plastsøppel. I Norge vil Carlsbergs datterselskap Ringnes stå i bresjen for satsingen.

Snap Pack

Emballasjen kalles Snap Pack, og skal erstatte den tynne plastikken som i dag holder sekspakninger med brus og ølbokser sammen. I stedet for plast, bruker Snap Pack-teknologien små punkter med lim for å holde boksene sammen.

I første omgang vil vi se Snap Pack på Carlsbergs sekspakninger med øl. Etter hvert vil også Ringnes fjerne plast på alle sine flerpakninger med øl og brus på boks, og erstatte det med den nye storsatsingen.

– Allerede i høst fjerner vi plasten rundt sekspakningene med Carlsbergs 0,5-liters ølbokser, og erstatter den med den nye Snap Pack-teknologien, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed i en pressemelding

Potensialet for å spare naturen for unødvendig plastavfall med den nye emballeringen er stort for Norge og enormt globalt, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer