Nav

Ny endring: - Ta kontakt

- Hvis du tror dette gjelder deg, ber vi om at du tar kontakt.

ENDRER DETTE: Nav har tidligere ikke dekket lønn for overførte feriedager som arbeidstaker ikke har tatt ut ved en konkurs. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
ENDRER DETTE: Nav har tidligere ikke dekket lønn for overførte feriedager som arbeidstaker ikke har tatt ut ved en konkurs. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Før jul informerte Nav om at det kom flere regelendringer og nye satser fra 1. januar.

opplyser Nav om en ny endring. Den gjelder om man ikke har fått dekket lønn for overført ferie som ikke er tatt ut ved konkurs.

- Du kan likevel ha krav på å få dette dekket. Nav har tidligere ikke dekket lønn for overførte feriedager som arbeidstaker ikke har tatt ut ved en konkurs, skriver etaten.

Dette gjelder

Nav informerer om at endringen gjelder hvis man har krav på lønn for overførte feriedager fra en arbeidsgiver som gikk konkurs, søkte om lønnsgaranti etter 1. januar 2014 eller hadde en avtale med arbeidsgiver om utbetaling av feriepenger som fraviker ferielovens hovedregel.

- Hvis du tror dette gjelder deg, ber vi om at du tar kontakt med Nav.

Videre opplyses det om at saker som har blitt satt på vent i påvente av avklaringer, vil bli behandlet og at man ikke trenger å kontakte Nav på nytt.

- Du blir kontaktet hvis Nav trenger noe fra deg for å kunne behandle saken.

Les alt om den nye endringen her.

Klar oppfordring

I januar skrev DinSide om at alle som fikk utbetalinger fra Nav i 2023, vil få årsoppgave fra etaten innen 1. februar 2024.

Årsoppgaven inneholder alle rapporteringspliktige trekk og utbetalinger som Nav har meldt til Skatteetaten for inntektsåret 2023.

- Hvis årsoppgaven ikke stemmer med det du har fått utbetalt, må du raskt ta kontakt med Nav slikt at vi kan korrigere eventuelle feil, skrev Nav på sine hjemmesider.

Her får du all informasjon om årsoppgaven.

Mer om