Ny Facebook-advarsel

Sosial nettverk er mer enn bare moro. De kan skade hjernen til barn.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede fått noen Facebook-advarsler:

Facebook øker kreftfarenFacebook farlig for forholdetFacebook kan avsløre deg

Nå kommer altså enda en advarsel: Sosiale nettverk kan skade hjernen til barn.

Nettsider som Facebook og Twitter - som er et gratis nettsamfunn og en mikrobloggingtjeneste som lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer, svekker oppmerksomheten til barn og gjør dem mer selvsentrerte.

Den dystre påstanden kommer fra professor Susan Greenfield ved Oxford University. Hun er ekspert på hvordan hjernen fungerer.

Blir som små barn- Jeg frykter at disse teknologiene barnsliggjør hjernen til barn. Resultatet er at de ender på samme nivå som små barn, som tiltrekkes av summende lyder og skarpe lys. De har også svekket oppmerksomhet og lever mer i nuet, sier Greenfield til Daily Mail.

- Det er vanskelig å se hvordan hjernen og sinnet til et barn som tilbringer mange timer foran PC-en hver dag, kan forbli den samme som hos tidligere generasjoner, legger hun til.

Greenfield viser blant annet til en samtale med en ung lærer som har merket en markant tilbakegang i elevenes evner til å forstå andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.