Ny finansavtalelov gir bedre beskyttelse

Publisert

Den nye Finansavtaleloven, som trer i kraft 1. juli, gjør det mindre problematisk å handle i nettbutikker. Da må kredittkortselskapene tilbakebetale pengene dine med en gang du melder fra om at kortet ditt er misbrukt.

Lovendringen gjelder særlig når du handler med debetkort, og ikke kredittkort. Da trekkes pengene direkte fra bankkontoen din. Har du dårlig råd, svir det om 5000 kroner plutselig forsvinner fra kontoen. Nå vil du i de fleste tilfeller få pengene tilbake, men det kan ta tid.

- Du må underskrive en erklæring om at du ikke har gjort transaksjonen. Vi kan i samarbeid med nettbutikken spore hvor bestillingen ble gjort. Ble den gjort i Russland, og du kan bevise at du befant deg i Norge, vil du få pengene dine tilbake, forteller Tommy Berglund, markedsdirektør i VISA Norge.

Det sier seg selv at dette vil kunne ta flere uker. Den nye Finansavtaleloven gir selskapene såkalt "tilbakeføringsplikt". Det betyr at de må tilbakeføre pengene til kontoen din med en gang du har meldt fra om svindelen. Skulle det mot formodning vise seg at du har bestilt eller kjøpt det som regningen viser, må du betale pengene tilbake til selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer