Ny forskning om Johannesurt

Det amerikanske folkehelseinstituttet for mental helse (NIMH) har nå startet et omfattende forskningsprogram for å studere effekten av Johannesurt mot milde depresjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Ny forskning om JohannesurtDet amerikanske folkehelseinstituttet for mental helse (NIMH) har nå startet et omfattende forskningsprogram for å studere effekten av Johannesurt mot milde depresjoner.

Undersøkelsen skal gå over fire år og har et budsjett på nærmere 30 millioner kroner. 300 deltakere skal brukes i undersøkelsen som ønsker å finne ut av om Johannesurt (også kjent som prikkperikum) kan erstatte vanlige antidepressiva ved behandling av milde depresjoner.

Viktig kunnskap- Det er stor interesse for naturmedisin i behandling av depresjon, sier Stephen Straus som er en av forskerne som er tilknyttet prosjektet. - Vårt mål er å studere effekten av Johannesurt i forhold til depressive tilstander. Vi har flyttet fokus fra alvorlig depresjon til milde depresjoner og håper å utvikle kunnskap som vil ha stor betydning for en stor gruppe pasienter, forteller han.

Johannesurt har tradisjon i folkemedisinen som et middel mot søvnvansker, depresjon, angst og spenning. Planten har antibiotiske egenskaper og motvirker også virus. Det er derimot ikke alle som bør bruke Johannesurt dersom man også bruker andre medikamenter. Undersøkelser har vist at planten kan redusere effekten av cellegift, blodfortynnende midler, andre antidepressiva og i sjeldne tilfelle p-piller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer