Ny frist for å betale regninger

Norges Bank innfører ny kjøring av transaksjoner, noe som betyr at du kan utsette betalingen av regningene dine.

NY FRIST: Norges Bank endrer driftsmønsteret for det såkalte oppgjørssystemet, noe som i praksis vil si at bankkunder stort sett kan utsette regningsbetalingene med en drøy time. Foto: Skandiabanken.no
NY FRIST: Norges Bank endrer driftsmønsteret for det såkalte oppgjørssystemet, noe som i praksis vil si at bankkunder stort sett kan utsette regningsbetalingene med en drøy time. Foto: Skandiabanken.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 24. september 2010 endrer Norges Bank rutinene for registrering av transaksjoner. Det betyr at bankkunder her i landet kan glede seg over å ha en litt lengre frist til å betale regningene sine.

Hittil har du i de fleste banker måttet overføre penger før klokken 12.00 eller 12.30 for at transaksjonen skal bli registrert den dagen du betaler.

Fra 24. september oppretter Norges Bank et nytt kjøringstidspunkt midt på dagen, slik at bankene kan utsette fristen for når kundene må overføre penger. Dette bekrefter kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth i Norges Bank, til DinSide.AKTUELT: Ikke betal disse regningene uten videre

Ønsker flere overføringstider

Norges største bank, DnB Nor, er med og endrer rutinene fra dag én. Fra 24. september kan du dermed utsette betalingen til senest 13.30 hvis du overfører fra en DnB Nor-konto.

- Vi har satt oss i førersetet og jobber med bransjen løpende for å forbedre betalingssystemene og få hyppigere cut off-tider, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i DnB Nor.

Rasmussen forteller at DnB Nor allerede har gjort tiltak som gjør det lettere for deres kunder å overføre penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer