NY: Gavegenerator

Alternative julegaver som spanskkurs og vaskehjelp er mer populært enn noensinne. Vår Gavegenerator gir deg de originale julegaveidéene.

Publisert
Sist oppdatert

Nå stiger blodtrykket i Norge. Det er desember og tid for julegavene.

Julegaveritualet er kos for noen, men tortur for andre. Folk vil helst gi andre ting enn slips og sokker, konfekt og kakespader.

De nye gavene

- Alternative gaver, for eksempel tjenester, er blitt mer populære de siste årene. Dette skyldes dels at folk etterhvert har svært mange ting og dels økt minimalisme, sier forsker Anita Borch i Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

Og det er her DinSide kommer inn. Vi gir deg de originale gaveidéene i alle prisklasser - fra noen tiere til titusener av kroner.

Jeg vil prøve Gavegeneratoren

Borch sier at de alternative gavene minsker risikoen for å gi upopulære gaver, som badevekt til dama eller joggesko til sofagrisen.

For de kreative

Ifølge SIFO brukte hver 1998-husholdning i snitt 4.348 kroner på julegaver. I dag tilsvarer dette 4.726 kroner justert for inflasjon.

- Folk er blitt mer bevisste på gavenes symbolske verdi. Gavene gir signaler om hvilken person giveren er eller vil være, sier Borch.

Gavene forteller altså hvem vi er. Og vi vil ikke fremstå som kjedelige og fantasiløse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer