Bli kvitt gjeld

- Ny, gledelig gjeldstradisjon

Inkassobyrået Lindorff ser at stadig flere rydder opp i økonomien sin før de drar på ferie.

LØNNSOM OPPRYDNING: Det er absolutt et smart valg å bruke ferie- og skattepengene til å nullstille seg økonomisk, mener Lindorff. I juni sender de ut brev og SMS til nordmenn med inkassosaker for å oppfordre dem til å kvitte seg med dyr gjeld. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LØNNSOM OPPRYDNING: Det er absolutt et smart valg å bruke ferie- og skattepengene til å nullstille seg økonomisk, mener Lindorff. I juni sender de ut brev og SMS til nordmenn med inkassosaker for å oppfordre dem til å kvitte seg med dyr gjeld. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Ifølge Finanstilsynets ferske «Finansielt utsyn»-rapport hadde nordmenn 21 milliarder kroner i forbrukslån som hadde gått til inkasso ved utgangen av 2018. Til sammen er det snakk om 470.000 slike lån, og antallet øker.

Finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen uttrykker bekymring for at inkassoselskapene nå har nærmere en halv million forbrukslån til innkreving. Dette er en av grunnene til at tilsynet er svært opptatt av forbrukslån, i tillegg til den sårbarheten det kan representere for bankvesenet.

Baltzersen understreket også at Finanstilsynet følger forbrukslånsmarkedet tett, og at de det siste året har avdekket flere tilfeller av uheldig kredittpraksis.

Godt gjeldsnytt

Men, til tross for at tallene peker i feil retning når det gjelder kredittgjeld og forbrukslån, er det noen lyspunkter.

Lindorff, Europas markedsledende inkassobyrå, så nemlig at for to år siden kvittet nordmenn seg med 600 millioner kroner i gjeld i juni måned, mens i fjor steg beløpet til 687 millioner.

Grunnen er at i juni får mange både feriepenger og kanskje noen kroner igjen på skatten. I fjor ble godt over en halv milliard kroner brukt til å nedbetale inkassogjeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer