Ny grensehandelsbutikk som ikke bare er for nordmenn

9. april åpner enda en gigantisk matbutikk. De lover å være 15-20 prosent billigere enn andre grensehandelsbutikker.

SATSER STORT MED 10.000 KVADRATMETER TIL LAVERE PRISER: Hypermat er en ny grensehandelsbutikk i Charlottenberg som lover å være billigere enn de andre grensehandelsbutikkene. Foto: HYPERMAT
SATSER STORT MED 10.000 KVADRATMETER TIL LAVERE PRISER: Hypermat er en ny grensehandelsbutikk i Charlottenberg som lover å være billigere enn de andre grensehandelsbutikkene. Foto: HYPERMAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er halvannet år siden Nye Nordby Supermarket åpnet på Norby kjøpesenter ved Svinesund. Med en flate på 10.000 kvadratmeter, kalte de seg da «nordens største matbutikk».

Nå får de konkurranse om tittelen, når den nye matbutikken Hypermat åpner i Charlottensbergs Shoppingsenter Nord, 9. april.

Og ikke nok med det: Den nye matbutikken går rett i strupen på de mer etablerte grensehandelsbutikkene:

- Vi vet at grensehandelsbutikkene er veldig dyre å handle i for svenskene, derfor gjør de heller ikke det. Men her kommer vi til å være klart billigere enn de andre, slik at også svensker vil handle her, sier Kaj Hänninen, butiksjef ved Hypermat, til DinSide.

- Vi skal være 15-20 prosent biligere enn de andre grensebutikkene, uttaler Hänninen videre.

Til å begynne med, åpner de kun denne ene butikken, men planen er ifølge Hänninen å utvide til flere etterhvert.

Vi grensehandler som aldri før

Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) grensehandler vi som aldri før: Nordmenn handlet for 13,3 milliarder kroner på dagsturer til utlandet i 2013. Dette er en økning på 15 prosent fra foregående år.

Dette altså på tross av at kursen på svenskekrona har økt drastisk bare det siste året, og at vi nordmenn altså ikke kan dra ut like mye på valutagevinst som vi kunne for bare et drøyt år siden.

Nå må du betale 94 norske kroner for 100 svenske, og valutaeksperter spår en svært dyr svensk krone fremover.

Sjekk dagens kurser med DinSides valutakalkulator

Ferske bakevarer og stor kjøttavdeling

Butikken blir på 10.000 kvadratmeter, og vil romme 30.000 ulike varer.

30.000 VARER: Det blir 30.000 ulike varer på 10.000 kvadratmeter. Foto: HYPERMAT
30.000 VARER: Det blir 30.000 ulike varer på 10.000 kvadratmeter. Foto: HYPERMAT Vis mer


- Ideen er at man skal kunne handle alt under ett tak, om man skal kjenne seg fornøyd når man går ut herfra. Vi har et fullskala bakeri, hvor vi baker egne varer - vi varmer altså ikke kun brødene som andre butikker gjør, forteller Hänninen til DinSide.

Han skryter også av en stor kosmetikkavdeling, samt en stor kjøttavdeling.

Hva kjøper du i Sverige? Husk at det er ulovlig å ta med poteter ...

Pass på kvoten!

På harryhandel bør du altså handle nok til at turen blir lønnsom, også med transportutgiftene medberegnet, men du må likevel passe på at du ikke handler for mye.

Som med all annen handel fra utlandet, er det nemlig strenge grenser for mye du kan innføre. Faktisk kan du ikke handle for mer enn 3.000 kroner hvis du er i Sverige i mindre enn 24 timer. Legger du inn en overnatting øker beløpet til 6.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer