Ny hjemme-PC-kalkulator!

Lyst på ny PC fra sjefen til jul? Med vår oppdaterte hjemmePC-kalkulator ser du hva en jobb-sponset PC vil koste deg og arbeidsgiver.

Publisert
Sist oppdatert

Trenger du PC hjemme for å kunne gjøre jobben din bedre? Da kan det være et gunstig alternativ å få sjefen til å sponse deg med nytt datautstyr i stedet for å kjøpe selv.

Hvorfor? Du slipper et stort kontantutlegg, eller enda verre; et dyrt forbrukslån. Og det beste av alt: Du slipper å betale skatt av fordelen, og her er det faktisk gode penger å spare: Tjener du 325.000 kroner og får sjefen din til å kjøpe en PC til 20.000 kroner, får du faktisk en rabatt på nærmere 41 prosent - noe som tilsvarer over 8.100 kroner.

Klikk her for å se hvor mye du sparer på å kjøpe PC gjennom jobben.

Norges beste frynsegode?

Om arbeidsgiveren din kjøper en bil til deg fordi du trenger den for å kunne gjøre jobben din, vil du bli skattet for privat bruk av bilen. Hjemme-PC-ordningen er derfor et kraftig unntak fra utgangspunktet om at man må skatte av alle ytelser man får av sin arbeidsgiver. Hovedbetingelsen for at du skal kunne utnytte ordningen er at du oppfyller kravene til "tjenstlig bruk", hva det innebærer kan du lese mer om her.

Hvordan fungerer det?

Når du får en PC via arbeidsgiver er det sjefen som legger ut innskuddet, for så å trekke deg i lønn med et bestemt beløp per måned. Fordelen er at de trekker deg i ubeskattet lønn. Ved alle andre kredittordninger må du betale med beskattet lønn, og som vår nye kalkulator viser, rabatten denne skattefriheten utgir ligger på mellom 40-55 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer