Ny hjerne? Gjerne det.

For første gang har forskere dyrket frem menneskelige hjerneceller og brukt dem til å reparere hjerneskadede pasienter.

Publisert
Sist oppdatert

De kinesiske forskerne dyrket frem cellene i et laboratorium og plasserte dem i hjernen på pasienter. Der begynte de å vokse, delte seg og reparerte eller erstattet skadede celler.

Dette kan være at av legevitenskapens største gjennombrudd på lenge.

Oppdagelsen gir nytt håp i letingen etter en behandling av pasienter som har skadet hodet i ulykker og folk som er rammet av hjerneslag, Alzheimers, Parkinsons og flere andre alvorlige sykdommer.

Det blir understreket at metoden er eksperimetell, men forskerne har allerede klart å få en lam mann tilbake på bena, melder Sunday Times.

Forskningen ble gjort i Kina av professor Zhu Jianhong fra universitetet i Fudan, og han skal presentere resultatene i London i slutten av denne måneden.

Et normalt voksent mennekse mister millioner av nerveceller hver uke, og forskere har lenge leter etter en metode for å starte disse igjen - så de begyner å vokse, dele seg og reparere seg selv.

Oppdagelsen av stamceller for 15 år siden ga håp om dette, men før Jianhongs oppdagelse har alle forsøk på å bruke stamceller til å lage nye hjerneceller vært mislykkede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer