Ny Husleiekontrakt!

Vi har oppdatert vår husleiekontrakt på grunn av den nye husleieloven som skal tre i kraft 1. januar 2000. Bruker du den vil du unngå leiefellene! I likhet med alle de andre kontraktene du får på DinSide, er også denne gratis! Klikk her for å få den nye og oppdaterte husleiekontrakten

Publisert

Det er ikke påbudt å ha en skriftlig leiekontrakt, men vi anbefaler at dere bruker en skriftlig kontrakt. Det gjelder enten du er utleier eller leier.

Selv om de aller fleste leieforhold blir etterlevd og avsluttet i fred og fordragelighet, er det nemlig nok av eksempler på at utleiere og leiere plages av unødvendige krangler.

Har du en god skriftlig kontrakt, og ikke minst en grundig tilstandsrapport, vil du stå langt sterkere når uenighetene begynner å tårne seg opp.

En kontrakt til hver part

Det skal være to sett like kontrakter, en til utleier og en til leier. Dere kan gjerne fylle ut bare en kontrakt og kopiere denne, men da må dere huske på at underskriftene må være originale, og ikke kan kopieres.

Oppbevar din kontraktsdel på et trygt sted.

Den nye husleieloven

Den nye husleieloven kan du laste ned fra Lovdata på nett, eller kjøpe i bokhandelen.

Siden husleieloven er enkel å finne fram i og besvarer de fleste spørsmål på en fornuftig måte, kan det være en fornuftig investering. Loven er på mange områder "ufravikelig", det vil si at den gir partene i leieforholdet liten valgfrihet, og presiserer i stedet hvordan det "skal være".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer