Ikea-svindlere lokker med gavekort på e-post

Ny Ikea-svindel:
- Kjempevanskelig å stanse

Nordmenn har nok en gang blitt utsatt for Ikea-svindel. Og møbelgiganten fortviler.

IKEA-SVINDEL: Her er noen av de falske e-postene som hevder at Ikea har trukket deg ut som vinner av et gavekort. E-postene har blitt sendt ut til mange nordmenn i løpet av jula, og dette er slettes ikke første gang Ikea misbrukes på denne måten. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
IKEA-SVINDEL: Her er noen av de falske e-postene som hevder at Ikea har trukket deg ut som vinner av et gavekort. E-postene har blitt sendt ut til mange nordmenn i løpet av jula, og dette er slettes ikke første gang Ikea misbrukes på denne måten. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«IKEA har en ny beliggenhet i Norge! Vi er svært fornøyde med vår storslåtte åpning, og for å sette kronen på verket har vi bestemt oss for å dele ut 10.000 gavekort til noen av våre lojale kunder. Den gode nyheten er at du er en av de 10.000!»

Slik starter én av e-postene som ble sendt ut til et ukjent antall nordmenn i juleuka. Svindlerne lokker med Ikea-gavekort, slik de har gjort en rekke ganger tidligere.

Dinside har selv mottatt to versjoner – den over, og en som starter slik:

«For å feire åpningen av vår nye butikk i Oslo har vi valgt ut ti tusen tilfeldige personer som mottar gavekort til en verdi av 2.000 kroner hver.»

- Vi har fått en del rapporter om dem i jula, så vi vet at mange har mottatt dem, forteller kommunikasjonsrådgiver Siv Egger Westin i Ikea til Dinside.

Gavekort blir abonnement

E-postene ber mottakerne følge en lenke for å sikre seg gavekortet sitt. Her har svindlerne i kjent stil laget en falsk spørreundersøkelse, og etter en falsk ventetid får du beskjed om at du kan få tilsendt gavekortet i posten.

Svindlerne vil også ha bankkortnummeret ditt, da gavekortet plutselig viser seg å koste 20 kroner. Dessuten godtar du vilkår som sier at det vil bli trukket 370 kroner fra kortet ditt hver måned – for det som nå viser seg å være et abonnement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer