Ny inkassorekord i 2011

Stadig flere regninger går til inkasso.

63 MILLIARDER: Så mye skyldte nordmenn inkassoselskapene ved utgangen av 2011. Foto: Per Ervland
63 MILLIARDER: Så mye skyldte nordmenn inkassoselskapene ved utgangen av 2011. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 2011 fikk inkassobyråene inn hele 5,6 millioner inkassosaker. Dermed er 2011 et rekordår for inkasso, skriver Finanstilsynet på sine hjemmesider.

Vi skylder 63 milliarder

Antallet inkassosaker gikk opp med totalt 444.000 saker sammenliknet med 2010. Dette tilsvarer en økning på 8,6 prosent.

Ved utgangen av 2011 var forsatt 63,18 milliarder kroner til innkreving hos inkassoforetakene.

DinSide har tidligere skrevet om at hele 218.000 nordmenn er registrert som dårlige betalere. Men antakelig er ikke dette hele forklaringen på inkasso-rekorden for i fjor.

Finanstilsynet mener nemlig at mange bedrifter har innskjerpet rutinene sine, og at ubetalte krav blir sendt raskere til inkasso.

De skriver i sin pressemelding at ubetalte krav går til inkasso uten forutgående purring ettersom det ikke er lovpålagt å sende dette.

Dessuten bruker flere bedrifter nå andre selskaper til innkrevingsarbeidet, mens de tidligere ble drevet inn av bedriftene selv. Dette fører til at flere misligholdte regninger blir innrapportert til Finanstilsynet på grunn av inkassoforetakenes rapporteringsplikt.

Gjør dette når du sliter med økonomien

Skulle du slite med økonomien og pådra deg betalinsanmerkninger, trenger ikke alt håp om en normal økonomisk hverdag være ute.

For noen år siden ble det åpent for at alle som hadde pådratt seg betalingsanmerkninger, kunne kvitte seg med dem. Og veien til en hverdag som god betaler er egentlig ganske enkel: Betal regningene dine. Så fort du gjør opp for deg, forsvinner nemlig anmerkningene.

Da kan du igjen søke om boliglån, kredittkort og liknende.

Er de økonomiske problemene så store at du ikke vet hvor du skal starte, kan du få gratis hjelp ved å ringe NAVs økonomirådstelefon.

Her kan du lese flere inkassosaker fra DinSide:

Bortskjemte barn blir dårlige betalere

Er du forsikret når regningen ikke var betalt ved forfall?

Vent med betaling om du ikke er enig i kravet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer