Ny inkassorekord i 2011

Stadig flere regninger går til inkasso.

63 MILLIARDER: Så mye skyldte nordmenn inkassoselskapene ved utgangen av 2011. Foto: Per Ervland
63 MILLIARDER: Så mye skyldte nordmenn inkassoselskapene ved utgangen av 2011. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 2011 fikk inkassobyråene inn hele 5,6 millioner inkassosaker. Dermed er 2011 et rekordår for inkasso, skriver Finanstilsynet på sine hjemmesider.

Vi skylder 63 milliarder

Antallet inkassosaker gikk opp med totalt 444.000 saker sammenliknet med 2010. Dette tilsvarer en økning på 8,6 prosent.

Ved utgangen av 2011 var forsatt 63,18 milliarder kroner til innkreving hos inkassoforetakene.

DinSide har tidligere skrevet om at hele 218.000 nordmenn er registrert som dårlige betalere. Men antakelig er ikke dette hele forklaringen på inkasso-rekorden for i fjor.

Finanstilsynet mener nemlig at mange bedrifter har innskjerpet rutinene sine, og at ubetalte krav blir sendt raskere til inkasso.

De skriver i sin pressemelding at ubetalte krav går til inkasso uten forutgående purring ettersom det ikke er lovpålagt å sende dette.

Dessuten bruker flere bedrifter nå andre selskaper til innkrevingsarbeidet, mens de tidligere ble drevet inn av bedriftene selv. Dette fører til at flere misligholdte regninger blir innrapportert til Finanstilsynet på grunn av inkassoforetakenes rapporteringsplikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.