Ny japansk supertelefon

Japanerne har klart det igjen. Neste måned vil den store japanske mobiloperatøren DoCoMo lansere en telefon som du også kan shoppe med og bruke som elektronisk billett.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Japans største engelskspråklige avis, Japan Times, skal den nye supertelefonen lanseres i løpet av juli måned. - Med alle funksjonene i den nye telefonen er den det eneste du trenger å ta med deg når du går ut, sier Takeshi Natsuno, DoCoMos i-mode business direktør.

Teleshopping

Selskapet vil introdusere fire forskjellige modeller med integrerte Sony FeliCa kretsløp-chiper. Dermed kan mobiltelefonen brukes som elektronisk betalingsmiddel i de butikkene som bruker Edy Smart Cards, en elektronisk betalingsmåte som er på fremvekst i Japan. Mer enn 9.000 butikker aksepterer denne betalingsformen, og vanligst er det i Tokyo.

Brukerne har en elektronisk konto - og betaler ved å føre et smartkort (eller snart - en smart telefon) over en elektronisk leser som er plassert ved kassene.

Fordelene ved FeliCa i forhold til smartkortene er at brukerne lett kan sjekke hvor mye penger de har på sin elektroniske konto - og at de kan overføre penger over internett, også dette kan gjøres med telefonen.

Skulle telefonen bli stjålet, vil dette ikke by på større problemer enn om lommeboken din blir stjålet: Telefonen vil ha en funksjon der eierne kan ringe mobilen fra en hvilken som helst annen mobil og sperre e-kontoen din. Smart!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer