Innskudd og uttak av kontanter

Ny kontant­­tjeneste i butikk

Enklere enn den gamle, men også for færre brukere.

KORT ELLER KONTANT: En helt ny tjeneste skal erstatte den gamle Post-i-butikk-løsningen for kunder som trenger å sette inn eller ta ut kontanter i butikk. Les om hva som er nytt, og hva som faller bort fra dem gamle løsningen, i saken under. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
KORT ELLER KONTANT: En helt ny tjeneste skal erstatte den gamle Post-i-butikk-løsningen for kunder som trenger å sette inn eller ta ut kontanter i butikk. Les om hva som er nytt, og hva som faller bort fra dem gamle løsningen, i saken under. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når avtalen mellom DNB og Posten om banktjenester i butikk utløper, vil den bli erstattet av en helt ny kontanttjeneste for bankens kunder:

Norske banker etablerer nå i fellesskap Kontanttjenester i butikk (KIB) i samarbeid med BankAxept og Vipps.

- Denne nye tjenesten vil gjøre at innskudd og uttak av kontanter i butikk blir et tilbud for alle kunder i alle banker som tiltrer tjenesten, og det forventes at de aller fleste norske banker vil det, forklarer forretningsutvikler Øystein Lysvik i Sparebank 1 overfor Dinside.

KIB er nå tilgjengelig i alle 1450 Norgesgruppen-butikkene som skal få denne løsningen, og DNB-kundene kan allerede ta den i bruk. Sparebanken 1-bankene følger etter og kundene deres kan bruke tjenesten kort tid etter sommerferien.

Samarbeid med Norgesgruppen

Kontanttjenesten vil gjøre det mulig å ta ut og sette inn kontanter i alle Kiwi-, Meny- og Jacobs-butikker, de fleste Spar-butikker og enkelte Joker-butikker over hele landet - til sammen 1450 matbutikker, som tilsvarer en dekningsgrad på 98 prosent av Norges befolkning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer