Ny kur mot reisesyke

Salget av reisesyketabletter er dobbelt så stort om sommeren som ellers i året, men mange blir sløve av pillene. Nå er det kommet alternativer.

Publisert
Sist oppdatert

I år kan apotekkundene kjøpe et nytt middel mot reisesyke og svangerskapskvalme, bygget på en metode som kalles akupressur.

Et armbånd med en påmontert kule festes slik at det øver et konstant trykk på et bestemt akupunkturpunkt. Dette skal forhindre eller redusere kvalme.

- Armbåndet har bare vært i salg en drøy måned, men tester har vist at det har god effekt, sier farmasøyt Kjersti Aarskog i Vitusapotek til Newswire.

Apotekkjeden har også tatt inn et naturmiddel laget av ingefær og peppermynteolje. Ingefær og peppermynteolje har tradisjonelt vært brukt mot kvalme og urolig mage innen kinesisk folkemedisin.

- Mange ønsker å forebygge reisesyke uten å få ferieopplevelsen redusert på grunn av døsigheten som kan følge med tradisjonelle midler, sier Aarskog.

Dobler i juliSamtidig hamstrer nordmenn fortsatt piller mot reisesyke før den store ferieutfarten.

- Salget øker merkbart i juni, og når toppen i perioden rundt fellesferien. I juli er salget dobbelt så høyt som i en gjennomsnittsmåned, og tre ganger så høyt som i lavsesongen, sier farmasøyt Kjersti Aarskog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer