Lønnskompensasjon fra Nav

Ny løsning sikrer utbetaling av lønnskompensasjon

Permitterte som venter på lønnskompenasjon, kan fra og med onsdag søke uten hjelp fra arbeidsgiver.

SØK SELV: Har du fortsatt ikke fått lønnskompensasjon, kan du nå søke selv. Foto: NTB Scanpix
SØK SELV: Har du fortsatt ikke fått lønnskompensasjon, kan du nå søke selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronasituasjonen og den påfølgende nedstengningen av samfunnet førte til at en rekke norske bedrifter måtte permittere sine ansatte.

Det ble også bestemt at de rekordmange permitterte skulle motta ekstra støtte i form av økte dagpenger og en egen lønsskompensasjon, utbetalt av Nav.

For å få denne lønnskompensasjonen har permitterte arbeidstakere frem til nå vært avhengig av at arbeidsgivere rapporterer inn opplysninger om dem. I dag er det derimot kommet en ny løsning, som sikrer de permitterte pengene sine - også uten hjelp fra arbeidsgiver.

Kun arbeidsgivere har kunnet søke

Lønnskompensasjonen gis som kompensasjon for lønn de første 20 dagene man har vært permittert.

- Da løsningen ble lansert var det kun mulig for arbeidsgivere å søke på vegne av sine ansatte. Vi har tatt kontakt med arbeidsgivere og bedt dem søke, og vi har bedt de som venter på lønnskompensasjon om å be arbeidsgiveren sin registrere opplysninger om permitteringen og inntekt til Skatteetaten via A-ordningen, forteller Yngvar Åsholt, beredskapsleder i NAV til Dinside.

Han forteller videre at det fram til i dag bare har vært mulig å søke selv for arbeidstakere der arbeidsgiver har rapportert opplysninger om permittering og inntekt til Skatteetaten via a-ordningen.

Fra i dag blir dette endret.

Nå kan du søke selv

- I løpet av dagen vil det være mulig å søke selv om arbeidsgiver ikke har rapportert inn permittering og inntekt til Skatteetaten. I tillegg jobber vi nå med å lage et søknadsskjema på papir for arbeidstakere som ikke er digitale, forteller Åsholt.

Her finner du den nye løsningen.

Hvor mange som har rett til lønnskompensasjon kan Nav ikke si med sikkerhet.

- Vi mangler registrering fra flere arbeidsgivere. Men vi antar at det maksimum kan være mellom 400.000 og 450.000 personer. Hittil har 381.800 arbeidstakere mottatt lønnskompensasjon, forteller han.

Altså er det anslagsvis mellom 20.000 og 70.000 arbeidstakere som fortsatt har krav på lønnskompensasjon.

Det har vært mulig å søke om lønnskompensasjon siden begynnelsen av juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer