Hjemlevering av mat

Ny matleverings­tjeneste fra Posten

Med Amoi skal du få kvalitetsmat rett hjem på døra med postbudet.

MAT: Har du ikke vakuumaskin tilgjengelig? Ingen problem - du kan likevel vakuumere maten med dette smarte trikset! Video: Linn Merete Rognø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva med å få hummer fra Vulkanfisk, indrefilet fra Annis Pølsemakeri, eksklusiv ost, kaffe eller lokalbrygget øl rett hjem på døra?

Det kan de som bor i Oslo og omegn få nå - alt over er nemlig eksempler på gourmetproduktet fra diverse kvalitetsmatforhandlere som Amoi leverer helt hjem.

Og, det er ingen ringere enn Posten som har etablert den nye, digitale markedsplassen som skal bringe luksusvarene fra a til å.

- Vi gjør jobben for deg - først drar vi til spesialforretningene og henter varene, etterpå bringer vi varene hjem til deg, sier Jimmy Rhodin, ansvarlig for Amoi, i en pressemelding.

To soner i osloområdet

Dersom du ble nysgjerrig på denne hjemleveringstjenesten, og du bor i området det foreløpig leveres til, er det bare å besøke Amoi.no og sjekke varene og forhandlerne du kan bestille fra.

Amoi leverer til de fleste adresser med postnummer fra 0000 til 3538 - og fraktpris er fra 39 til 79 kroner. Fraktprisen vil bli løpende justert og være koblet til hvilken type fleksibilitet som ønskes i leveransen.

Leveringsradiusen er delt i to soner med forskjellige leveringstider:

  • Sone 1 (postnummer fra 0000 til 1369) leverer hjem mandag til fredag fra klokka 08:00 til 21:00 i to timers leveringsintervaller, og i helgene fra klokka 14:00 til 17:00 i to timers intervaller.
  • Sone 2 (se kartet under) leverer hjem mandag til fredag fra klokka 16:00 til 20:00 i to timers leveringsintervaler, mens i helgene er det ingen levering ut til denne sonen.
HIT, MEN IKKE LENGRE: Amoi leverer til to soner i og utenfor hovedstaden. Sone 1 er markert med blågrønt, sone to med lilla. Foto: skjermdump.
HIT, MEN IKKE LENGRE: Amoi leverer til to soner i og utenfor hovedstaden. Sone 1 er markert med blågrønt, sone to med lilla. Foto: skjermdump. Vis mer

- Dette er et prøveprosjekt sammen med åtte kvalitetsleverandører i Oslo. Alle som bor i hovedstaden og flere av kommunene rundt kan benytte tilbudet. Basert på de erfaringene vi gjør, vurderer vi å skalere opp konseptet og utvidet den til andre steder i Norge og Sverige, sier Rhodin.

Plukk og miks

Og, hvem kan du få gourmetvarer fra via Amoi? Her er lista:

  • Mølleren Sylvia
  • Vulkan Fisk
  • Ost & Sånt
  • Åpent Bakeri
  • Sverre Sætre Konditori
  • Annis Pølsemakeri
  • Grünerløkka Brygghus
  • Tom Wendelboe

Du kan handle både enkeltvarer eller forskjellige pakker fra forhandlerne, som du legger i handlekurven på nettsida, for så å få alt levert hjem. Amoi benytter seg av Postens logistikkompetanse, blant annet realtidssporing og forenklet mottakeropplevelse.

Foodora fortsetter å utvide

Økt konkurranse i markedet er bra, og det er mye potensiale innen hjemlevering i Norge, mener administrerende direktør Elisabeth Myhre i Foodora.

- Nettopp derfor utvidet vi vårt eget tilbud før sommeren til å omfatte både hjemlevering av mat fra restauranter og fysiske butikker, sier Myhre til Dinside.

Hun legger til at Foodora har fullt fokus på hvordan de kan fortsette å styrke tjenesten sin med et bredere utvalg av butikker og kortere leveringstid. Per i dag har de over 25 butikker på plattformen i Oslo, og denne uka lanserer de også levering fra butikker i Trondheim. Enda flere byer vil få tilgang til denne tjenesten i 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer