Ny medisin mot brystkreft

Tilbakefall etter brystkreft er et alvorlig problem. Men en ny medisin kan gi kvinner med brystkreft nytt håp.

Publisert
Sist oppdatert

Legemiddelet Femara ble forrige uke godkjent i EU. Og det kan være gode nyheter for kvinner med brystkreft.

Reduserer tilbakefallFemara er blitt testet av engelske forskere som mener at legemiddelet kan dramatisk redusere risikoen for tilbakefall etter brystkreft.

Brystkreft behandles vanligvis med legemidler som Tamoxifen, som kan brukes i opptil fem år. Etter denne behandlingen er risikoen ofte stor for at kreften vil komme tilbake før eller senere.

Men undersøkelser viser at kvinner som bruker Femara kan redusere denne risikoen med opptil 42 prosent.

- Det er også en klar redusert dødelighet for kvinner hvor kreften har spredt seg videre til lymfekjertler. Jeg tror vi nå kommer til å se en endring i medisinsk praksis. Dette er helt klart et stort fremskritt i behandlingen av post-menstruelle kvinner med tidlige stadier av brystkreft, sier kreft-spesialisten Paul Ellis til avisen Daily Telegraph.

Ny generasjonMedikamentet som i Norge har fått navnet Femar hører til en ny generasjon medikamenter som brukes mot brystkreft.

Midler som Tamoxifen virker ved å blokkere østrogen-reseptorene i kreftcellene. Produkter som Femar påvirker produksjonen av østrogen i kroppen direkte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer