NY: Merrell Stormfront XCR Black

Et bunnsolid kompromiss med enkelte unoter. Denne skoen er BMWs nye terrengmodell X3.

Av Dag Yngve Dahle, Øyvind Paulsen og Kjetil Molund.

Merrell er en av flere produsenter av trekkingsko som nå satser på levere løpesko til terrengbruk.

Dette gjøres med vekslende hell. Stormfront er blant de mer vellykkede vi har prøvd.

Skoens hoveddeler:Mellomsåle: Hælen består av Merrells Air Cushion-system, som er et gassbasert kammer under hælen. EVA i forfoten. En stabiliserende kile skal motvirke noe overpronasjon. Støtdemping av videreutviklet EVA.Overdelen, som er nesten uten sømmer, har en tynn Gore-Tex-membran av den pustende XCR-typen festet til et meget slitesterkt nylonmateriale. Gummi er trukket opp over tærne for å gi beskyttelse.

Støtdemping bak/foran:Støtdempingen i disse skoene er solid og mer enn nok for rolig løping også på asfalt. Det Air-baserte systemet i hælen gir ikke en så myk demping som i Nikes Air-sko.

Testerne var ikke i tvil: Er du en lettvekter som vanligvis løper i lettvektssko, vil du antagelig synes at dempingen i disse skoene er litt for hard. Følelsen er noe av den samme som med Saucony Grid Omni.

Veier du mer enn 75 kilo, får du en helt annet og bedre tur med skoene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer