Ny metode hjelper svaksynte

Makula degenerasjon, som er den vanligste årsaken til blindhet blant eldre, kan behandles med en ny akupunkturmetode som heter Akupunktur 2000.

Publisert
Sist oppdatert

Akupunktur 2000 er en metode utviklet av danske John Boel som virker direkte på hjernen. Akupunkturnålene blir stukket inn i reflekspunkter i ledd, noe som gir signaler til hjernen og tilbake til området som skal behandles.

I løpet av de siste 15 årene har Boel behandlet over 5000 øyepasienter fra hele verden ved sin klinikk i Aulum i Danmark.

I begynnelsen lyktes omtrent 25 prosent av behandlingene, som starter med et to ukers intensivt opplegg og etter hvert trappes ned til én behandling i måneden.

I 2003 gjennomførte han en undersøkelse av effekten på pasieter med makula degenerasjon.

Resultatet var oppsiktsvekkende - i løpet av de fire ukene undersøkelsen varte opplevde 70 prosent av pasientene en 27 prosents bedring av synet i gjennomsnitt.

Makula degerasjon er en lidelse som rammer folk over 60 år og blir sett på som uhelbredelig av øyeleger. Det er den vanligste grunnen til at eldre blir blinde i Norge, og antall tilfeller ser ut til å øke.

I Norge utdannes nå akupunktører i Akupunktur 2000-metoden, og allerede finnes det noen titalls behandlere som bruker den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer