Ny minibank-svindel avslørt

Svindlerne utvikler stadig nye skimmingtriks for å loppe deg for penger.

Pass på koden din, svindlerne sover sjelden. Foto: KRISTINA PICARD
Pass på koden din, svindlerne sover sjelden. Foto: KRISTINA PICARD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skimming vil si at noen kopierer kortinformasjonen på bank- eller kredittkortet ditt, ved f.eks å utstyre minibanken med en ekstra kortleser.

Alt kjeltringene trenger å gjøre i tillegg er da å sette opp et lite kamera som fanger opp PIN-koden din, og vips så har de tilgang til alt du har på kontoen.

Les også: Er antiskimmingsutstyret på norske minibanker allerede avleggs?

Gjentatt mediefokus på svindelmetoden har imidlertid gjort at stadig flere kunder nå studerer minibankene ekstra nøye før de dytter inn kortet sitt. Svaret til svindlerne er derfor å utvikle nye og enda mer utspekulerte svindelmetoder.

Har flyttet fokus vekk fra minibanken

Reiser du mye i utlandet har du antagelig lagt merke til at mange minibanker er i egne rom, slik at du må dra kortet ditt i døren for å komme inn i selve minibank-avlukket.

Det har selvsagt svindlerne utnyttet:

De har ganske enkelt flyttet skimmingsutstyret til døren, i stedet for å ha den på selve minibanken.

For at svindlerne skal komme helt i mål, må de fortsatt ha et kamera som fanger opp PIN-koden din, og i California gjorde de det ganske enkelt ved å sette opp et lite speil over minibanken. Tanken var altså at kundene skulle oppfatte speilet som en trygghet, fordi de kunne se om noen tittet dem over skuldrene. På innsiden av speilet fant imidlertid politiet et lite minikamera som hadde full oversikt til minibankens tastatur.

Moralen er altså enkel: Se alltid etter skimmingsutstyr, men pass også på at du alltid skjuler PIN-koden din.

Les hele historien, og se bilder av utstyret her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer