Ny nettjeneste for de som skylder penger

Statens Innkrevingssentral gjør det enklere å utsette og dele opp betalinger.

De som har fått fartsbot kan selv velge hvor fort de vil betale denne, ved hjelp av den nye tjenesten fra Statens Innkrevingssentral. Foto: colourbox.com
De som har fått fartsbot kan selv velge hvor fort de vil betale denne, ved hjelp av den nye tjenesten fra Statens Innkrevingssentral. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en måned siden lanserte Statens Innkrevingssentral nye nettsider, som skal gjøre det enklere å tilpasse betaling av skyld etter eget ønske.

– Vi gir skyldnere mulighet til å innvilge seg selv avdragsordning eller utsettelse på nettet, eller de kan betale med bankkort via nettløsningen etter at de har fått faktura fra oss, forteller Tore Bratt i Statens Innkrevingssentral til DinSide.

Disse kan bruke tjenesten

Statens Innkrevingssentral har som jobb å kreve inn ubetalte statlige krav som for eksempel studielån, NRK-lisens og bøter. Og selv om de ifølge Bratt alltid har tilbudt avdragsordninger og betalingsutsettelse til de som trenger å komme over en økonomisk knipe, har dette tidligere skjedd over telefon.

Han mener den nye nettjenesten gir større brukervennlighet, og håper folk vil ta den i bruk for å ta ansvar for egen situasjon.

Slik ser den nye nettløsningen ut.
Slik ser den nye nettløsningen ut. Vis mer


– Å late som om innkrevingen ikke finnes gjør det bare verre for den enkelte. Målet med nettsidene og tjenestene er å få flest mulig til å hjelpe seg selv på nett når dette er mulig, og da så enkelt som mulig, sier Bratt til DinSide.

Den nye tjenesten er foreløpig et tilbud til de som har kortvarige betalingsproblemer og bare ett krav hos SI.

– Det kan for eksempel gjelde trafikkgebyr fra Vegvesenet, fartsbøter, parkeringsbøter og generelt forenklede forelegg, sier Bratt.

Med tanke på at fartsbøter fort kan komme opp i flere tusen kroner, kan det nok være nyttig for mange å få mulighet til å dele opp betalingen.

Les også: Skylder du penger til staten, kan de ta skattepengene dine

Utvider tjenesten i høst

De som derimot ikke kan benytte seg av denne tjenesten, er de som har krav som er gått til tvangsinnkreving, der Statens Innkrevingssentral kan trekke vedkommende i for eksempel lønn eller trygd.

I løpet av høsten vil de derimot gi skyldnere med flere krav mulighet til å benytte seg av nettløsningen, og lage sine egne betalingsordninger.

Nylig fått bot?

Har du nylig fått et forelegg, det vil si en bot av Politiet, sendes dette til Statens Innkrevingssentral.

Når de mottar kravet fra dem, som kan ta noe tid, sendes det ut en faktura som du kan betale eller bruke til å innvilge deg en betalingsavtale ved hjelp av den nye nettjenesten.

Det legges ikke gebyr på første faktura.

Kilde: Sismo.no


Les også: Nå blir purringene billigere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer