Ny nettjeneste for de som skylder penger

Statens Innkrevingssentral gjør det enklere å utsette og dele opp betalinger.

De som har fått fartsbot kan selv velge hvor fort de vil betale denne, ved hjelp av den nye tjenesten fra Statens Innkrevingssentral. Foto: colourbox.com
De som har fått fartsbot kan selv velge hvor fort de vil betale denne, ved hjelp av den nye tjenesten fra Statens Innkrevingssentral. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en måned siden lanserte Statens Innkrevingssentral nye nettsider, som skal gjøre det enklere å tilpasse betaling av skyld etter eget ønske.

– Vi gir skyldnere mulighet til å innvilge seg selv avdragsordning eller utsettelse på nettet, eller de kan betale med bankkort via nettløsningen etter at de har fått faktura fra oss, forteller Tore Bratt i Statens Innkrevingssentral til DinSide.

Disse kan bruke tjenesten

Statens Innkrevingssentral har som jobb å kreve inn ubetalte statlige krav som for eksempel studielån, NRK-lisens og bøter. Og selv om de ifølge Bratt alltid har tilbudt avdragsordninger og betalingsutsettelse til de som trenger å komme over en økonomisk knipe, har dette tidligere skjedd over telefon.

Han mener den nye nettjenesten gir større brukervennlighet, og håper folk vil ta den i bruk for å ta ansvar for egen situasjon.

– Å late som om innkrevingen ikke finnes gjør det bare verre for den enkelte. Målet med nettsidene og tjenestene er å få flest mulig til å hjelpe seg selv på nett når dette er mulig, og da så enkelt som mulig, sier Bratt til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer