Strømpris

Ny nettside skal gi best prismatch-strøm

Målet er å spare strømkunder for tusenvis av kroner. Forbrukerrådet mener det er grunn til å være skeptisk til den nye sammenligningstjenesten.

TEAM WORK: Via samarbeidet med Elekt, får Besparelse AS 100 kroner per kunde de skaffer Elekt. Foto: Shutterstock/skjermdump
TEAM WORK: Via samarbeidet med Elekt, får Besparelse AS 100 kroner per kunde de skaffer Elekt. Foto: Shutterstock/skjermdump Vis mer
Publisert

I juni opprettet Mathias Nilsson og Kristoffer Normann, som står bak den populære Facebook-gruppa «Prismatch Strøm», aksjeselskapet Besparelse AS. Dette selskapet inngår nå et samarbeid med strømselskapet Elekt.

Facebook-gruppa har per i dag 51 300 medlemmer, og nå ha teamet bak gruppa altså startet ei nettside med oversikt over strømavtaler du kan prismatche i samarbeid med «strømutfordreren» Elekt.

På Prismatchstrøm.no kan du også registrere deg og få tilsendt forslag til strømavtaler du kan prismatche med hver måned. Tjenesten er gratis, og du kan melde deg av når du vil.

– Spar tusenvis på minuttet

Dermed er tjenestene, som mennene bak «Prismatch Strøm» har brukt mye tid på å hjelpe medlemmene sine med manuelt, blitt automatiserte. Elekt har utviklet en fakturarobot som - etter kundens samtykke - henter og leser strømfakturaen, estimerer vilkårene og gir svar på hvor mye de kan spare på å bytte strømselskap til Elekt.

– Dette betyr at du enkelt får oversikt over hva du faktisk betaler for med din strømavtale. En slik tjeneste kan spare deg tusenlapper på under ett minutt, og gjør den manuelle jobben enklere for meg som hjelper flere tusen strømkunder i året, sier Nilsson til DinSide.

– I tillegg ser denne sammenligningstjenesten på din faktiske faktura og ikke det strømselskapene sier de tar seg betalt for. Dette utgjør en enorm forskjell i enkelte tilfeller, da strømbransjen er full av lureri, sier Nilsson.

Strømbransjens interesseorganisasjon Energi Norge ønsker ikke å kommentere dette siste utspillet.

STRØMSMART: Superenkle grep kutter strømforbruket. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

– Grunn til å være skeptisk

Forbrukerrådet mener det er bra at forbrukere kan hjelpe hverandre å finne de beste strømavtalene.

– Det er likevel grunn til å være skeptisk til kommersialiseringen av et forum som framstår som et sted der folk hjelper hverandre, sier forbrukerjurist Thomas Iversen til DinSide.

– Besparelse AS er tydelige på at de vil bruke Facebook-gruppa si aktivt for å rekruttere kunder til Elekt, noe de også vil få betalt for. Dette bør gruppas medlemmer være klar over når de forholder seg til de rådene som blir gitt, og det bør komme tydelig fram på siden, utdyper han.

Det er nemlig slik at Besparelse AS får 100 kroner i provisjon per kunde de rekrutterer til strømselskapet Elekt.

Iversen minner også om at markedsføringsloven gjelder når Besparelse AS markedsfører Elekts avtaler og tjenester. Dette er særlig relevant når det fremmes påstander om besparelser på tusenvis av kroner for kunder uten konkret dokumentasjon, ifølge juristen.

Promoteringssamarbeid

Nilsson bekrefter at Besparelse AS markedsfører sine tjenester gjennom Prismatchstrøm.no og Facebook-gruppa «Prismatch Strøm». Når de begynner å markedsføre samarbeidet også via Facebook, vil de selvfølgelig informere om dette, ifølge ham.

– For ordens skyld, vil vi gjerne presisere at vi ikke selger for Elekt, men vi har inngått et promoteringssamarbeid, da vi mener dette strømselskapet har den mest ærlige prismodellen for spot-avtaler per nå, som er veldig forenelig med det arbeidet vi forsøker å gjøre, sier Nilsson.

Mennene bak Besparelse AS har imidlertid satt opp ti regler som må følges for at de skal promotere Elekt.

– De påståtte besparelsene vi har bistått våre medlemmer med, kan dokumenteres ved å sammenligne hva våre medlemmer betalte før og etter de mottok vår hjelp, avslutter Nilsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer