NY: Nike Air Skylon 3

Løpsfølelse og støtdemping i en og samme sko? Det får du her - hvis du er en erfaren løper. Denne skoen er en Mercedes CLK.

Av Dag Yngve Dahle, Øyvind Paulsen og Kjetil Molund.

Nike Skylon er en sko du enten elsker eller hater. Erfarne løpere som veier lite elsker den gjerne, mens mosjonister ikke vil ha den.

DinSides testteam består av en aktiv racer, en avdanket racer og en mosjonist. Vi var derfor spente på hva vi ville synes.

Det gikk som vi trodde. Raceren elsker skoen, mosjonisten hater den og den avdankete syntes den fungerer middels godt.

Skoens hoveddeler:Mellomsåle: Phylite (videreutviklet EVA).Støtdemping: Nikes Air-pute i 3/4-lengde.Tynn overdel av lett mesh/nylon.

Støtdemping bak/foran:Det som i første rekke gjør denne skoen så populær, er at den gir overraskende mye støtdemping til tross for at den bare veier 275 gram.

Det skyldes i hovedsak Air-enheten i skoen, som gir en fin, men svært myk, demping.

Raceren satte pris på dette, og følte at skoen kan brukes både til rolig trening, rask trening og konkurranser. Den avdankede kunne bare bruke skoen til rask løping, og følte at skoen ikke dempet sjokket hans drøyt 70 kilo ga beina når han løp langt. Mosjonisten tråkket skoene helt ned i asfalten, og var for tung til å bruke skoene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer