Ny og billigere Segway

MORO: Må du ha en motor mellom beina for å ha det gøy? Da kan den nye og billigere Segwayen være det rette leketøyet for deg. Se bildene av herligheten.

Publisert
Sist oppdatert


Selv om også den nye P-serien koster gress, er den i hvert fall billigere enn den første modellen. Prisen i England er nå på 2699 pund, eller i underkant av 35.300 norske kroner. Det er uansett 300 pund billigere enn S-serien.

Bilde: Segway.com
Bilde: Segway.com Vis mer


I tillegg til kjøpesummen kommer også frakt, norske avgifter og antagelig krangel med norske veimyndigheter. Enn så lenge ser det altså ut til at dette forblir et leketøy for utenlandske rikinger. Hvis du likevel har lyst til å prøve er det ingen grunn til å fortvile, hos Planetmoto kan du for eksempel leie et eksemplar.

Hvordan fungerer den?

Styringen er fremdeles basert på det samme systemet som før, med to parallelle hjul og en styrestang. Et avansert gyroskopsystem sørger for at føreren står støtt, selv om altså Segwayen går i den retningen føreren lener seg.

Vil du kjøre forover, lener du du deg forover. Når du skal svinge vrir du på håndtakene på styret. Lener du deg litt tilbake vil du bremse, og lener du deg kraftig tilbake vil Segwayen rygge. Ganske enkelt med andre ord.

Trykk her for å se bilder av Segway-modellene.

Hva er nytt?

I følge engelske T3 har den nye modellen følgende fordeler og ulemper:

  • Fordeler: Lavere pris, og at den er litt mindre og lettere.

  • Ulemper: Toppfarten er redusert fra 20 til 16 km/t, og batteritiden har også blitt noe dårligere.

Fem – totalt unyttige - fakta om Segwayen

Hva synes du om Segway?

(Avsluttet)
Kjempemorsom(84%) 1418
Patetisk(9%) 152
Helt OK(7%) 112
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

  • Det avanserte gyroskopsystemet gjør at det nesten skal være umulig å falle av Segwayen. George W. Bush klarte likevel kunsttykket i juni 2003.


  • Opphavsmannen ser for seg at Segwayen i framtiden vil bli brukt i strid av amerikanske militære. Etter å ha sett dette bildet tviler vi vel på det.

  • Alle Segway-maskinene ble i fjor tilbakekalt i september 2003 for å få oppdatert softwaren.

  • Det er kun solgt 6.000 modeller siden lanseringen.

  • Kun to Segwayer har blitt stjålet, og den ene tyven ble tatt da han skulle selge den videre.

Trykk her for å se bilder av Segway

Kilde: T3, Planetmoto og Segway.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer