Ny operatør - samme telefonnummer

I Nederland, Sveits og Storbritannia kan mobilkundene ta med seg sitt gamle nummer selv om de skifter operatør. Nå er det snart vårt tur.

Ny operatør - samme telefonnummer
Publisert

De siste dagene har vi skrevet en rekke artikler om de ulike mobiltilbudene som florerer, og oppfordret våre lesere til å skrifte leverandør dersom det er penger å spare. Vi har i dag syv selskap som tilbyr mobiltelefoni til privatkunder.

Vil du sjekke om det lønner seg for deg å bytte mobiltelefonabonnement, kan du gå inn på vår oppdaterte mobiltelefonkalkulator. Klikk her: Mobiltelefonkalkulator

Perfekt konkurranse

Problemet, som også flere av våre lesere har påpekt, er du ikke kan beholde ditt nåværende telefonnummer dersom du bytter operatør. Et slikt bytte anses derfor som rimelig uaktuelt for mange. Muligheten til å beholde telefonnummer ved operatørbytte, eller såkalt nummerportabilitet, er helt nødvendig for å oppnå større konkurranse innen mobiltelefoni.

Nummerportabilitet

En del europeiske land, som for eksempel Nederland, Sveits og Storbritannia, har allerede innført nummerportabilitet for mobile nummer. I tillegg til dette har en del land, for eksempel Danmark, vedtatt at dette skal innføres i nærmeste fremtid.

Nå har Post- og Teletilsynet bestemt seg for å gjøre det lettere for norske kunder å ta med seg sitt gamle nummer når de skifter leverandør. Tilsynet nedsatte i 1999 en gruppe til å foreta en utredning om nummerportabilitet. Konklusjonen ble at dette også bør innføres i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer