Skatteetaten

Ny oppfordring: Sjekk dette

Det er ditt ansvar å sjekke at opplysningene er riktige, sier skattedirektøren.

HUSK DETTE: - Det er fortsatt informasjon som du må legge inn i skattemelding, skriver Skatteetaten. Foto: Lise Åserud / NTB
HUSK DETTE: - Det er fortsatt informasjon som du må legge inn i skattemelding, skriver Skatteetaten. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristen for å levere skattemeldingen går ut søndag 30. april. Skattedirektør Nina Schanke Funnemark oppfordrer alle til å bruke Skatteetatens fradragsveileder for å sjekke at skattemeldingen blir riktig.

- Har du ikke sjekket at opplysningene i skattemeldingen stemmer, bør du gjøre det så snart som mulig. Det er ditt ansvar å sjekke at opplysningene er riktige, sier Funnemark i en pressemelding.

Tallene til Skatteetaten viser at det fortsatt er flere hundretusen som ikke har åpnet skattemeldingen.

- Når du åpner skattemeldingen er det viktig at du ikke bare ser på om du ligger an til å måtte betale restskatt eller du skal få skattepenger til gode. Skatteetaten har hentet inn 60 millioner ulike opplysninger fra for eksempel arbeidsgivere, banker, kommuner og barnehager. Opplysningene er brukt i skattemeldingen, men det er fortsatt informasjon som ikke står der og som du må legge inn, skriver etaten.

Skattedirektøren forklarer at det kan hende du skal ha mer penger til gode enn hva den nesten ferdige skattemeldingen viser. Videre minner hun om at forhold som reisefradrag, informasjon av eiendom og salg av bolig ikke er forhåndsutfylt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.