Skatteetaten

Ny oppfordring: Sjekk dette

Det er ditt ansvar å sjekke at opplysningene er riktige, sier skattedirektøren.

HUSK DETTE: - Det er fortsatt informasjon som du må legge inn i skattemelding, skriver Skatteetaten. Foto: Lise Åserud / NTB
HUSK DETTE: - Det er fortsatt informasjon som du må legge inn i skattemelding, skriver Skatteetaten. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristen for å levere skattemeldingen går ut søndag 30. april. Skattedirektør Nina Schanke Funnemark oppfordrer alle til å bruke Skatteetatens fradragsveileder for å sjekke at skattemeldingen blir riktig.

- Har du ikke sjekket at opplysningene i skattemeldingen stemmer, bør du gjøre det så snart som mulig. Det er ditt ansvar å sjekke at opplysningene er riktige, sier Funnemark i en pressemelding.

Tallene til Skatteetaten viser at det fortsatt er flere hundretusen som ikke har åpnet skattemeldingen.

- Når du åpner skattemeldingen er det viktig at du ikke bare ser på om du ligger an til å måtte betale restskatt eller du skal få skattepenger til gode. Skatteetaten har hentet inn 60 millioner ulike opplysninger fra for eksempel arbeidsgivere, banker, kommuner og barnehager. Opplysningene er brukt i skattemeldingen, men det er fortsatt informasjon som ikke står der og som du må legge inn, skriver etaten.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer

Skattedirektøren forklarer at det kan hende du skal ha mer penger til gode enn hva den nesten ferdige skattemeldingen viser. Videre minner hun om at forhold som reisefradrag, informasjon av eiendom og salg av bolig ikke er forhåndsutfylt.

- Etter at skattemeldingen din er levert, må vi behandle den og lage et skatteoppgjør. Når ditt skatteoppgjør er klart, blir du varslet. Hvis du ikke leverer skattemeldingen innen fristen, må du vente med å få skatteoppgjøret.

Hvis man trenger mer tid til å levere skattemeldingen kan man søke om å få utsatt fristen innen 30. april.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer