Ny pakkesvindel herjer

Forsøker å lure ofre til å betale for en pakke som ikke eksisterer.

SVINDEL: Flere har mottatt melding om at de må betale betalingsgebyr før de kan motta en pakke med iPhone 11 Pro. Det er bare svindel. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SVINDEL: Flere har mottatt melding om at de må betale betalingsgebyr før de kan motta en pakke med iPhone 11 Pro. Det er bare svindel. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Ved flere anledninger har vi omtalt svindelforsøk relatert til pakker der svindleren utgir seg å være fra Posten eller Postnord, og forsøker å lure mottakeren til å betale for porto for en pakke.

Nok en gang verserer det en slik type pakkesvindel, og nok en gang forsøker svindleren å lure mottakeren til å betale inn «manglende betalingsgebyr». I e-posten står det følgende:

«Status: Ikke sendt levert fra distribusjons terminal.

- -Stoppet på vårt postterminal

Innhold i pakken: iPhone 11 Pro (valgfri farge)

Manglende betalingsgebyr

Pakken vil bli levert når betalingen er fullført.»

Under teksten er det en lenke med teksten «Betal nå». Trykker du på lenken, videresendes du til en nettside hvor du angivelig kan kjøpe en iPhone 11 Pro til kun 10 kroner. For godt til å være sant, og det er selvsagt det.

Det ser kanskje ekte ut, men dette er bare svindel.
Det ser kanskje ekte ut, men dette er bare svindel. Vis mer

Uansett bør varsellampene lyse når du forsøker å betale (et falskt) gebyr og blir videresendt til en nettside der du kan kjøpe en smarttelefon. Dog lukter det svindel lang vei før du kommer så langt, blant annet ved at det står innhold i pakken. Ingen fraktselskaper oppgir hva som er i pakken, om de i det hele tatt vet hva som er i den – trolig ikke.

En annen ting er at innholdet er listet opp som «iPhone 11 Pro (valgfri farge)». Valgfri farge?!

UTPRESSINGSMAIL: Dette må du gjøre om du får svindelmailen. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Delvis godt gjennomført

Selve svindelsiden er overraskende godt gjennomført, selv om det skurrer litt med URL-en som er thebestnewsforyou, og ikke Postnord.no som nettsiden faktisk utgir seg for å være, med en tydelig søkeboks hvor du kan spore pakkene dine.

Samme hva du taster inn i søkefeltet får du samme resultat som over. Stoppet på postterminalen, iPhone 11 Pro i valgfri farge i pakke og varsel om manglende betalingsgebyr.

Nettsiden har også en masse relevante lenker, men bortsett fra søke- og betal nå-knappene, er det ingen av dem som fungerer.

Dette er ikke første gang svindlere misbruker Postnords navn til å lure ofrene sine. Fraktselskapet har tidligere advart mot falske hentemeldinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer