Ny pille kan hindre grått hår

Den franske oppdagelsen kan hjelpe oss å beholde hårfargen hele livet.

Publisert
Sist oppdatert

Franske forskerne har funnet genet som gjør at vi får grått hår, og vil forsøke å utvikle en pille som hindrer at håret mister fargen.

Noen ser på grått hår som et tegn på modenhet og visdom, mens andre blir fortvilet når de første grå hårene dukker opp.

Den siste gruppen kan kanskje slippe å få grått hår i fremtiden. Nå har nemlig det franske kosmetikkselskapet L’Oreal funnet genet som bestemmer hvor lenge cellene som gir håret farge skal leve. Når de cellene, melanocytene, dør blir håret hvitt.

- Vi har oppdaget at når håret blir hvitt har det en sammenheng med at antallet melanocyter minsker, sier forsker Bruno Bernard til BBC.

- Vi tror genene vi har undersøkt nå styrer denne prosessen. Hvis vi kan hindre den vil vi også hindre håret i å bli hvitt.

Bruno Bernard håper oppdagelsen vil gjøre det mulig å finne et middel mot grått hår en gang i fremtiden - kanskje som en type anti-gråhårspiller eller et krem.

Han tror også at eventuelle piller skal kunne hjelpe de som allerede er blitt gråhårede med å få tilbake sin naturlige hårfarge.

Men når og om det blir virkelighet kan ikke forskerne si noe om ennå.

Ifølge BBC skal resultatene presenteres i et vitenskapelig tidsskrift den neste måneden.

 

Mozon.no, 21.06.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer