Ny pille skal gjøre deg slank og røykfri

Om to år kan en lovende slankemedisin være på markedet. Medisinen skal også hjelpe folk å stumpe røyken.

Publisert
Sist oppdatert

Legemiddelselskapet Sanofi-Aventis regner med at den nye medisinen Acomplia blir godkjent av europeiske helsemyndigheter innen to år, skriver den svenske avisen Dagens Nyheter.

Over 1500 pasienter i USA og seks europeiske land deltar i en pågående studie. De første resultatene ble presentert på den europeiske hjertekongressen i München.

Forsøkspersoner som fikk 20 milligram Acomplia om dagen gikk ned i snitt 8,6 kilo. Resultatene stemmer overens med en parallell studie der 100 svensker deltar.

Effektiv medisin- Medisinen er svært effektiv, og for å være en medisin som virker på hjernen er det veldig snill, sier professor Lars Sjöström ved Sahlgrenska universitetsykehus til den svenske avisen.

Han leder den svenske delen av studien.

Acomplia blokkerer hjernens belønningssystem så vi ikke får samme tilfredsstillelse av å spise, drikke og røyke.

Medisinen har også en direkte effekter i kroppen. Lagringen av fett i musklene og leveren minsker. Kroppen blir mer følsom for insulin, og da synker blodsukkeret.

Medisinen angriper også flere av de kjente risikofaktorene for hjerte-karsykdom: Overvekt, røyking, høyt blodtrykk og for mye farlig fett og sukker i blodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer